• Welkom
    PiepComp Support is een modern en gezellig forum; ons devies is snelheid en geen reclame!

    De regering heeft vanwege het “coronavirus” werknemers aangeraden om thuiswerker te worden, wij bieden derhalve een "computer APK" aan.

    Wordt ook lid! Computer APK

Probleem Word meldingen

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Ja, hoor. Dat is zéker geen struikelblok!
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Het is niet verwarrend , hoor. Ik heb alleen, niet wetend, de term dotm gebruikt. Abraham maakt me attent op het feit dat 2003 de extensie dot heeft. Dat wist ik al maar heb niet nagedacht over de consequenties voor het opslaan als normal.dotm. En dat kwam omdat ik in Templates Email.dotm zag staan.
Email.dotm hoort bij Outlook 2019 en dat gebruik ik wel ( i.t.t. Outlook 2003 !)

Ik heb inmiddels zowel in Templates als in Documenten Normal.dotm verwijderd en in beide 2 nieuwe exemplaren opgeslagen: Normal.dot.

Helder?
Het maakt helemaal niets uit. Ik heb nieuwe Word-documenten gemaakt en wéér verschijnen er meldingen:
1588802415184.png

1588802488841.png

Bij het opnieuw opslaan van Normal.dot in Templates verschijnt deze melding weer...:
1588802630511.png


In Documenten heb ik hem echter al eerder opgeslagen...!
 
Laatst bewerkt:

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
3.057
Reaction score
485
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Als je kijkt, is de foutmelding weer aan het zeuren over Normal.dotm hetgeen betekent dat ie toch ook 2019 aan het gebruiken is (of de conversietool).
De tweede melding vraag of je de normal.dot in de map documenten zou willen opslaan. Dat lijkt me een goed idee omdat je geen toegang hebt tot die appdata/roaming directory. Dat geeft weer aan dat 2003 ook gebruikt wordt.
Echter die normal.dotm wil ie ook uit die directory gebruiken.
Ergo... 2 Office versies naast elkaar blijft fouten geven....

Toch moet het volgens Microsoft kunnen, mits aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, in elk geval bijv. geen 32 en 64 bits versies naast elkaar draaien.

Dit is een handleiding van Microsoft zelf om 2007 en 2019 naast elkaar te draaien. Ik heb hem niet diepgaand bekeken, maar er is goede kans dat je hier dingen in kunt terugvinden die je kunt herleiden naar jouw geinstalleerde versies en evt. fouten daarmee, of wat je evt. nog moet aanpassen.
als je toevallig 32 en 64 bits naast elkaar hebt, dan weet je al een oorzaak.
Helaas staat er niets in over normal.dot problemen, maar dat zal ook komen omdat 2007 al geen normal.dot meer had. Ik ben bang dat het juist om die reden ook niet mogelijk is en tot problemen zal blijven leiden.
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Goedemorgen Black Tiger,
Niets van wat je schrijft, is bij mij het geval. Ik heb slechts één volledige 64-bits versie. Ik heb normal.dot in Documenten staan én in Templates. Ik heb nog nooit eerder die meldingen gehad, ook niet toen 2019 erop gezet is, medio januari. Ik gebruik dat echter nooit. Ik heb alléén al die tijd een snelkoppeling van 2019 op mijn bureaublad staan. Ik gebruik echter altijd de snelkoppeling van 2003. Levert nooit een probleem op: documenten maken, bewerken opslaan gaat prima, maar daarna komen al die meldingen. Ik klik ze allemaal weg en ook dat levert geen problemen op....
Maar ik moet wel telekns alles weg blijven klikken na elk gemaakt document.

Door dat compatabiliteitsprogramma kan ik documenten wel als Word 2007-document.docx of als Word-document.doc opslaan. Bij Opslaan als zie ik ook Documentsjabloon ( *.dot) slaan. Dat is wel vreemd want dat is volgens mij geen bestandsextensie (?)
 

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
3.057
Reaction score
485
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Goedemiddag The Player.
Niets van wat je schrijft, is bij mij het geval.
Nou het eerste deel zeer zeker want dat staat gewoon in die foutmeldingen. :)

Maar als van het tweede deel (mogelijke oorzaken) bij jou niet van toepassing zou dat des te beter zijn alleen twijfel ik daar sterk aan. Je schrijft echter dat je 1 volledige 64 bits versie hebt. Maar je hebt zowel 2003 alsook 2019. Het maakt daarbij niet uit of je alleen een snelkoppeling op je bureaublad hebt en het verder niet gebruikt, het gaat er om dat het geinstalleerd is en Windows en het register en bepaalde plekken en rechten die samenhangen met die software daar dus ook rekening mee houdt. Die combinatie is het achterliggende probleem. Niet of je het wel of niet gebruikt, misschien is het zo duidelijker. Zou ook nog een .dll conflict kunnen zijn zelfs.

Dat er bij installatie niet geklaagd door het programma lijkt wel een pluspunt, maar doet er verder niets aan af dat er twee incompatible versies naast elkaar geinstalleerd zijn. En een compatibiliteitspakket werkt toch altijd anders dan een nieuwere versie.
Het zal best werken als je steeds die meldingen weg klikt, maar het is duidelijk dat je dat vervelend vindt anders stelde je die vragen niet lijkt me. Als je dat weg klikken niet storend vindt begrijp ik niet waar we dan mee bezig zijn. Problemen hoeven niet altijd storingen te zijn dat iets totaal niet meer werkt, heb ik al eens eerder uitgelegd. Telkens foutmeldingen krijgen (ondanks dat je die weg kunt klikken) valt ook onder de noemer "problemen" want het is geen correct gedrag van de software.
Dat even ter uitleg.
Ik probeerde aan te geven waar die foutmeldingen steeds vandaan te komen. Een andere mogelijkheid is om de rechten op de mappen die foutmeldingen geven te controleren en evt. aan te passen, dan zou je ze ook kwijt moeten zijn.

Dat je bij opslaan ook *.dot ziet is niet vreemd, want dat is echt wel een bestandsextensie. De extensie die aangeeft dat het om een dot (DOcument Template) gaat. Het zou eerder vreemd zijn als het geen extensie had want bestanden horen extensies te hebben.
De gemiddelde gebruiker heeft het echter normaliter niet nodig om nieuwe .dot bestanden te maken.
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Lang maar duidelijk verhaal! Het feit dat er 2 versies op staan kan dus al een "conflict"veroorzaken. En, ja 2003 werkt probleemloos , maar het is wel vervelend als je telkens na een documentaanmaak een aantal meldingen (waarschuwingen) moet wegklikken. Daar gaat het mij dus om. Temeer omdat beide versies er al maanden opstaan en die meldingen iets zijn van de laatste weken. Dat was reden om te vragen wat er an de hand is, en ook ja, te kijken of die meldingen kunnen stoppen..
Maar ik begrijp dat ik 2019 zou moeten verwijderen om 2003 goed te kunnen gebruiken. Jouw forumcollega heeft bij de installatie van 2019 naast 2003 daar nochtans geen problemen in voorzien.
 

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
3.057
Reaction score
485
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Het feit dat er 2 versies op staan kan dus al een "conflict"veroorzaken.
Juist. Dat kan bijv. al zijn omdat een nieuwere versie een bepaalde .dll file overschrijft van de oude versie, die dan de nieuwe .dll niet begrijpt, of iets in het register, bepaalde rechten of juist in moderne versies beperkingen daarop.

Ik ben ook nog aan het denken of er een methode is om die meldingen te stoppen aangezien die niet van het begin zijn, misschien ben je juist de laatste weken bezig met bepaalde documenten waar je eerst nog niet mee bezig was?
Mijn tip om aan te geven zowel een .dot alsook een .dotm aanwezig te hebben was ook een poging om te bekijken of de meldingen daarmee zouden vervallen. Maar het lijkt steeds terug te komen op een rechten probleem in die roaming map waar Office schijnbaar steeds op terug valt.
Misschien is daar ook iets aan te doen, maar persoonlijk pruts ik zelf liever niet aan rechten in juist die systeemmappen, daar mag iemand anders over adviseren.

Maar ik begrijp dat ik 2019 zou moeten verwijderen om 2003 goed te kunnen gebruiken. Jouw forumcollega heeft bij de installatie van 2019 naast 2003 daar nochtans geen problemen in voorzien.
Er zijn meerdere forum collega's. Vermoedelijk heeft betreffende zich daarin vergist omdat je andere versies wel naast elkaar kunt raaien onder bepaalde voorwaarden, maar die maken dan ook allemaal gebruik van de moderne bestandsextensies. Ik zie dat nergens bij Microsoft met 2003 als combinatie.
Ik wil echter ook niet beweren dat ik het volledig bij het juiste eind heb.

Mijn zeer zware vermoeden is dat je niet alleen genoeg hebt om 2019 te verwijderen. Maar echt 2019 volledig verwijderen en daarna een reparatie installatie van 2003 doen en ook dat compatibiliteitspakket er nog eens overheen zetten (anders kun je niet meer met .docx en .xlsx werken). Of nog liever beiden over 2003 heen installeren en dan de setup wel uitvoeren als administrator.
Dan heb je in elk geval puur en alleen nog 2003 met compatilibiteitspakket er op staan, 2019 zou nergens een storing kunnen veroorzaken dan.
Zoals gezegd, ik kan het natuurlijk fout hebben, maar omdat er al zoveel geprobeerd is en dezelfde meldingen terug komen, denk ik toch dat ik goed zit.

Ja beetje langer verhaal, maar zo is het duidelijker en zie je ook welke afwegingen ik maak en kun je aan de hand daarvan kijken of je daar iets mee wilt/kunt.
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Met dank voor je lange en zinvolle reactie met een aantal beslispunten (y). Ik ga er zeker over nadenken...!
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Na weer een melding over het controleren van de omgevingsvariabele temp heb ik het nog eens geprobeerd met deze instructie:

Sluit alle Office-toepassingen.
Klik op de Start-knop van Windows.
Tik de tekst regedit en druk dan op Enter.
Geef als erom gevraagd wordt toestemming.
Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders.
Zoek in het rechterpaneel het onderdeel Cache op.
Dubbel-klik op dit onderdeel.
Wijzig de huidige waarde in %USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache
Klik OK.
Sluit RegEdit.
Start Word of Outlook.

Die huidige waarde van Netcache staat er echter al dus wijzigen is niet van toepassing. Ik ben er sterk van overtuigd dat er geen conflict is met 2019 want die meldingen komen pas sinds eind april en ik werk al met 2003 vanaf januari zonder problemen. De snelkoppeling van 2019 stond al vanaf dat moment op mijn bureaublad en heeft al die tijd geen problemen gegeven. Meldingen krijgen in april is toch niet logisch...? Kan het echt niet iets anders zijn?
 

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
3.057
Reaction score
485
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
want die meldingen komen pas sinds eind april en ik werk al met 2003 vanaf januari zonder problemen.
Zou veroorzaakt kunnen zijn doordat pas eind april iets is aangesproken wat conflicteert, zoals een .dll bijvoorbeeld.

Kan het echt niet iets anders zijn?
Natuurlijk wel. Alleen begin maar eens te zoeken. Dat is het grote probleem, er hebben al veel mensen naar gekeken en al veel oplossingen geprobeerd, maar toch gebeurt er telkens weer iets.
Is het cache? Harddisk? Bepaald stukje in het geheugen? Probleem met rechten op mappen? Kan allemaal.
Dus jazeker kan het ook iets anders zijn, ik zou alleen niet weten wat.
Weet je echt niet meer of je eind april iets gedaan hebt? Iets bij geinstalleerd of iets gerepareerd of systeemherstel gedaan of.... who knows?
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Mijn nieuwe computer is nu 4 maanden oud. Mede dankzij dit forum ben ik de laatste jaren een stuk wijzer geworden over de computer wat gebruiik, malware en onderhoud. betreft. Ik ruim wekelijks, zo niet dagelijks alles op. maak met regelmaat backups, ben heel kritisch op wat ik download, haal phishing mails er al uit voordat ik ze zelfs lees. Maar dan gebeuren er toch nog dingen waar ik geen oorzaak van kan vinden.
Ik heb geen systeemherstel gedaan, geen reparaties uitgevoerd ent. Hoeft ook niet wnat dit bakbeest werkt als een trein. Ook Word 2003 werkt goed. En die meldingen zijn alleen hinderlijk maar veroorzaken geen problemen: de bestanden worden keurig opgeslagen en kunnen keurig weer tevoorschijn komen.
Maar ja, inderderdaad ga maar zoeken waar diet vandaan kan komen. Zoeken naar een (gedeelde) dll is een zoeken naar een speld in een hooiberg....
Kan systeemherstel naar weken terug een oplossing bieden?
 

erikdenhouter

Vaak hier
Lid geworden
9 aug 2019
Reacties
836
Reaction score
210
Punten
43
Leeftijd
63
Zou ik niet doen.

Wat mij betreft draait alles om rechten op bepaalde mappen.

Kan het zijn dat je die meldingen krijgt nadat je een normal.dot(m) hebt gewijzigd ? Desnoods onbewust ? Zoals een macro er bij of gewijzigd ?

Melding over de omgevingsvariabele TEMP: je kan kijken, maar hij zal best wel kloppen:
geef in een opdrachtvenster de opdracht
echo %TEMP%
Dan zal je hem zien .
Maar nogmaals, die zal gewoon goed zijn. Wat er sinds 2003 echt veranderd is zijn de rechten van de gebruiker over zulk soort mappen. En daar weet jouw oude code niets van.
Het maakt helemaal niets uit. Ik heb nieuwe Word-documenten gemaakt en wéér verschijnen er meldingen:
In Documenten heb ik hem echter al eerder opgeslagen...!
Jij bent verbaasd dat er alweer gevraagd wordt om op te slaan in Documenten, terwijl je hem daar al eerder hebt opgeslagen (uitroepteken).
Ja uiteraard, dat mechanisme van opslaan op de juiste plek werkt blijkbaar nog steeds niet, dus wordt weer dezelfde vraag gesteld als alternatief.
Van daaruit zou je het bestand met de hand moeten verplaatsen maar de templates map. ( plak: %appdata%\Roaming\Microsoft\Templates ).

Je kan kijken onder de beveiligingstab van die templates map of jij rechten hebt om daar te schrijven. Hetzelfde geldt voor die TEMP map.
(Voor mijn eigen TEMP map geldt dat alle 'gebruikers' er mogen schrijven, voor de templates map is dat recht expliciet voor mij als enige gebruiker)
Je kan ook een keer proberen om Word te starten met een rechtsklik en als Administrator uit te voeren.

Wat gebeurt er wanneer je vanuit Word het bestand normal.dot opent ( plak: %appdata%\Roaming\Microsoft\Templates ), en vervolgens ook via 'Opslaan als . . .' weer naar die map browsed, en het over het oude nogmaals opslaat ?
Zorg uiteraard eerst voor een kopie van bestanden die je nodig hebt.
 

Black Tiger

Senior
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
3.057
Reaction score
485
Punten
83
Website
www.satellitefun.org
Kan systeemherstel naar weken terug een oplossing bieden?
Dan zou je al terug moeten gaan naar de tijd voordat het probleem begon en dat zou dan mogelijk kunnen helpen, maar voor hetzelfde geld komt het probleem dan later weer terug, dat is niet te zeggen. Ik zou dat als laatste optie houden.

Ik weet dat je erg zuinig op de pc bent en er goed mee om gaat, heb je al eens aangegeven, dus malware verwacht ik ook niet en inderdaad is zoeken naar een ongelukkige gedeelde dll zoeken naar een naald in een hooiberg, naast het feit dat je er een specialist voor moet hebben die daar inzicht over kan geven. Kan ik ook niet helaas.

De andere meest voor de hand liggende optie is een rechten probleem.
Daar heeft Erik zojuist een stuk over geschreven, ik zou eens kijken, misschien samen met hem, of die rechten allemaal goed zijn, en hij heeft nog wat verse tips geloof ik.
 

theplayer

Film Expert
Team lid
Lid geworden
24 feb 2019
Reacties
935
Reaction score
154
Punten
43
Leeftijd
67
Zou ik niet doen.
Systeemherstel laat ik dus achterwege.

Kan het zijn dat je die meldingen krijgt nadat je een normal.dot(m) hebt gewijzigd ? Desnoods onbewust ? Zoals een macro er bij of gewijzigd ?
Nee, hoor! Ik wijzig ook geen normal.dot. En sowieso niet onbewust.
Ook heb ik al heel lang geen macro's meer toegevoegd want degene die ik heb gemaakt voldoen al jaren prima!

Melding over de omgevingsvariabele TEMP: je kan kijken, maar hij zal best wel kloppen:
geef in een opdrachtvenster de opdracht
echo %TEMP%
Dan zal je hem zien .
Maar nogmaals, die zal gewoon goed zijn. Wat er sinds 2003 echt veranderd is zijn de rechten van de gebruiker over zulk soort mappen. En daar weet jouw oude code niets van.

Dit zal best waar zijn, maar als ik niet aangevuld of gewijzigd heb waarom komen die meldingen dan ineens vandaan. Die kreeg ik niet toen ik al geruime tijd met Word 2003 aan de gang was...! Dus ik begrijp niet wat je dan met "rechten" bedoelt.

Ik heb nogmaals Templates geopend en daarin Normal.doc.docx gewijzigd in Normal.dot. Daarmee wordt Word 2003 keurig geopend.
Ik heb nu dus deze drie:
1589747706181.png
 
Bovenaan Onderaan