Windows Update installeert optionele drivers niet meer automatisch

  • Onderwerp starter Verwijderd forumlid 58
  • Startdatum
  • Reacties 1
  • Weergaven 1.318
V

Verwijderd forumlid 58

Guest
Microsoft heeft zijn automatische updatebeleid aangepast als het gaat over optionele updates. Wie binnenkort Optionele driverupdates nodig heeft zal die binnenkort handmatig moeten downloaden, Windows Update zal ze vanaf 5 november niet meer automatisch binnenhalen.

Windows Update

Concreet heeft de beslissing vooral gevolgen voor particulieren. Als je straks een nieuw apparaat gaat aansluiten op je Windows-pc zal er geen automatische driver voor dat toestel meer geïnstalleerd worden. Gebruikers moeten zelf naar het menu in Windows Update gaan en de nodige drivers aanduiden om te downloaden.

Het nieuwe Updatebeleid gaat deze week nog in werking voor Windows 10 versie 2004 en hoger. Microsoft heeft deze beslissing naar eigen zeggen genomen om zijn gebruikers terug meer controle te geven over het systeem. Maar daarmee verliezen heel wat externe apparaten aan je pc hun plug & play argument omdat je de driver handmatig moet gaan installeren.

Lees hier verder https://techpulse.be/nieuws/302381/...pJobID=2000099566&spReportId=MjAwMDA5OTU2NgS2
 
Dat is maar goed ook, want als je gaat kijken bij die optionele drivers, blijkt dat dit vaak oude drivers zijn. Er staat ook bij vermeld dat je deze alleen moet installeren als je nu problemen hebt met de huidige geinstalleerde drivers voor die apparatuur.
 
Terug
Bovenaan Onderaan