Windows 7 Pro nog te vinden ?

Windows 7 Pro nog te vinden ?

Administrator
Teamlid
Kan ik met een windows 7 ultimate een windows 11 pro activeren, installeren? Ik heb daar nog 2 retail sleutels van maar die pc's zijn al 10 jaar de deur uit.
Goede vraag:
Tweakers meldt het volgende:
Gebruikers die een systeem met Windows 7 willen upgraden naar Windows 11, kunnen dat straks alleen doen met een schone installatie. Het upgraden wordt wel gratis, maar documenten en geïnstalleerde programma's gaan dan niet mee.

Dus veilig is eerst naar Win 10 upgrade met de licentie ( wordt dan Windows 10 Professional) en dan upgraden naar Windows 11 Pro.
 
PCS Lid
Dat is voor mij geen probleem.
Het word toch een volledig nieuwe installatie voor de nieuwe pc.
Die voor mijn persoonlijke gebruik gaat dienen. De andere (Z690) voor mijn werk zodat alles gescheiden blijft.
 
PCS Lid
een Ultimate versie overtreft de Pro versie in Win 7, gebruik je een Ultimate-key om een win 11 te krijgen dan is het eind resultaat een Win 11 Pro ... is ergens terug te vinden op de site van MS ...

een detail: maak je gebruik van een microsoft account dan wordt de ' licentie ' aan je persoon gekoppeld in plaats van je syteem.
 
Laatst bewerkt:
PCS Lid
Neen Abraham, dat is bij mij niet het geval. Vind het wel eigenaardig dat windows dan toch nog bepaalde updates stuurt naar mijn win 7 PC terwijl hiervoor de support toch al lang gestopt is.
 
Administrator
Teamlid
Die updates die je krijgt zijn echter niet voor Windows, maar voor Microsoft Security Essentials,
dat heb ik al eerder in deze discussie geschreven.
En je hebt onlangs, net zoals alle hogere Windows versies, het Microsoft Windows Hulpprogramma voor verwijderen van schadelijke software.
 
Bovenaan Onderaan