werkbalk

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Ik ben onverklaarbaar mijn werkbalk boven in FF kwijt, met een aantal snelkoppelingen (w.o. die van mijn werkgever met username en ww..)
Die ziet er zo uit (met >> aan het einde, voor andere snelkoppelingen)
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Lol.
Klik met rechts op werkbalk en haal het vinkje weg bij Taakbalk vergrendelen.
Nu kan je door te gaan slepen de taakbalk weer naar onderen verplaatsten.

Ben je klaar en tevereden met het resultaat, klik dan weer met rechts op de taakbalk en
vergrendel die dan.
Door te vergrendelen is de taakbalk vastgezet.
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Sorry, ik zie het niet...


 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Wat zie je niet?

Minimaliseer Firefox en maak dan printscreen van het gehele bureaublad en post die.
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Nog beter, start Windows opnieuw op, dan zal de taakbalk weer tevoorschijn komen, naar ik aanneem.
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Ik heb hem gevonden...! Via menuknop - 3 streepjes - Bladwijzers - balk Bladwijzers beheren - gewenste map met rechts de inhoud:


Nu moet die balk nog terug naar de oorspronkelijke plek...
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Wat is bij jou de originele plek voor de Taakbalk, helemaal onder of boven of links of rechts?
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Die taakbalk staat helemaal bovenin, Volgens mij nog boven: Over Store en rechts Gmail Afbeeldingen enz.
Als hij nu terug is, dan wil ik hem graag vastzetten zodat die niet meer kan verdwijnen.
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Nu weet ik nog niet waar jij de taakbalk wil hebben?
Ik heb wel een vermoeden, onderin het beeldscherm!
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Dan denk ik dat jij mijn post #8 niet begrijpt...

 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Je wil de taalbalk dus bovenin houden, begrijp ik nu.
Klik met rechts op de Taakbalk en in uitklapvenster klik je op Vergrendelen.
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Ik heb volgens mij nu geen taakbalk, want ik heb op alle plekken hierboven met de rechter muis geklikt, maar nergens zie ik een uitklapvenster.
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Schijnbaar drukt Firefox de werkbalk weg.
Wat gebeurt er als je Firefox minimaliseert - is dan de Taakbalk terug?
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Nee, hoor. Dan verandert er niets.
Ik heb nu ontdekt dat al die koppelingen er nog zijn. Ze staan allemaal hier:


Die zag ik voorheen boven in de Google pagina allemaal in een rij langs elkaar staan, met aan het einde dit teken >> en daarachter stonden er dan nog meer. Dus rechtstreeks onder handbereik als ik erop klikte. Was dit nu een werkbalk of een serie directe links achter elkaar geplaatst? Het werkt in ieder heel snel.
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
Bladwijzers/Favorieten zijn enkel van je browser en niet van Windows.

Doe nu onderstaande:

Druk tegelijk de Windows- en de X-toets in - daarmee krijg je het X-menu.

Klik nu op Opdrachtprompt (Admin) / Windows PowerShell (Admin).

In het zwarte dan wel blauwe venster typ of kopieer/plak je nu sfc /scannow gevolgd door indrukken van de Entertoets.
Denk wel aan de spatie na 'sfc' indien het typt.

In het zwarte dan wel blauwe venster zie je vervolgens de voortgang van de scan - die even kan duren
SFC (SystemFileChecker) houdt in dat systeembestanden gecontroleerd worden op juist funktioneren, zo nodig volgt reparatie.
Let goed op de laatste meldingen in het venster: indien aangegeven wordt, dat herstel afhankelijk is van opnieuw opstarten, doe dit dan.

Is de scan klaar en hoeft er niet gerebooted te worden of na het heropstarten (cmd.exe weer met adminrechten opstarten) ga je door met de volgende opdracht.


In het zwarte dan wel blauwe venster typ of kopieer/plak je nu DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth gevolgd door indrukken van de Entertoets.

Ook nu wordt er een voortgang gegeven; de scan zal zelfs nog wat langer kunnen duren als de eerste.


Is die scan klaar, doe dan nogmaals sfc /scannow om de fouten die DISM.exe gevonden heeft te repareren.

Start hierna het systeem opnieuw op - ook als daar geen opdracht voor is en laat weten hoe een en ander is gegaan.
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Het duurde allemaal toch niet lang...

 

ArtstudioG

pc-aholic
Lid geworden
30 jan 2017
Berichten
972
Waarderingsscore
341
Punten
148
Leeftijd
64
Locatie
Wuustwezel (B)
OS
Windows
Ik denk dat jullie een beetje naast mekaar praten. TS bedoelt de favorietenbalk (bladwijzerbalk) in zijn browser en Abraham bedoelt de taakbalk (meestal onderaan) van Windows. Ik ken Firefox niet maar normaliter moet je bij de instellingen toch aanduiden dat de bladwijzerbalk altijd zichtbaar is. Kan zijn dat je dat ook terugvindt in dat menu van bladwijzers onder "bladwijzers beheren".
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Aan allen: Ik heb de balk terug!! Ik weet niet meer hoe ik eraan ben gekomen met alles proberen maar met klikken en proberen zag ik ergens Bladwijzerbalk > staan. Toen ik daarop verder klikte zag ik altijd tonen staan . Aangevinkt en toen stond de balk er weer...!
 

Abraham54

Administrator
Teamlid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
31.457
Waarderingsscore
6.181
Punten
1.013
Leeftijd
69
OS
Windows 10 Professional
AV
AVG Internet Security + Malwarebyte Exploit
FW
AVG Internet Security Firewal
@ArtstudioG - dank je.
@theplayer - fijn dat je het alsnog gevonden hebt.
Jouw omschrijving van werkbalk bovenin Firefox, had mij op het verkeerde been gezet.

En ook fijn dat de twee scans aangeven dat alles in orde is.
 

theplayer

Medewerker
Lid geworden
24 feb 2019
Berichten
1.816
Waarderingsscore
252
Punten
128
OS
Win10
AV
Bitdefender
Ja, ben ik ook erg blij mee. Abraham54 en ArtstudioG: Hartelijk dank voor alle aanwijzingen en tips!
 
Bovenaan Onderaan