Vireo II

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.119
Reactiescore
6.329
Punten
713
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall

m44rtn

Gevestigd Lid
Lid geworden
16 jan 2018
Berichten
492
Reactiescore
97
Punten
28
Leeftijd
19
Website
github.com
OS
Windows, Linux en Vireo
Uitleg komt NU! :)

Sinds vandaag kan Vireo programmaatjes laden en uitvoeren. Op dit moment moet het programma alles zelf doen en dat is niet ideaal dus er moet nog een API komen - een manier waarop programma's iets kunnen opvragen van de kernel (bijvoorbeeld een bestand). Zo hoeft het programma niet zelf ook nog code te hebben om een bestand van de hardeschijf te lezen, want dat kan de kernel dan doen.

Daarnaast skipt Vireo op dit moment nog wat veiligheids dingetjes die het wel zou moeten gaan doen, dus dat moet ook nog een keer gedaan worden (bijvoorbeeld het scheiden van gebruikers programma's en het besturingssysteem zelf, op dit moment kunnen ze elkaar beïnvloeden).

Er is een release hiervoor te verkrijgen op GitHub, er valt niet zoveel te zien: het is eigenlijk gewoon wat je in de video hierboven ziet, maar dan zie je het zelf. De release is build 3658, ook wel bekend als v0.1-pre1. Dat is dus nog niet v0.1 maar een release dat voor v0.1 zit.

Op de milestone kaart van een paar posts terug zitten we dan nu rond 'Installing...', waarvoor eerst wat voorbereidend werk gedaan moet worden, zoals een API maken.

De release is hier te krijgen: https://github.com/m44rtn/vireo-kernel/releases
 
Bovenaan Onderaan