UEFA ticket-app deelt locatiegegevens gebruikers met Duitse politie

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
2 augustus 2016
Berichten
35.149
Punten
113
Leeftijd
70
OS
Windows 11 Professional
AV
Microsoft Defender
FW
Windows Firewall
detail.png


UEFA ticket-app deelt locatiegegevens gebruikers met Duitse politie
zaterdag 6 juli 2024, 09:56 door Redactie, 27 reacties

De ticket-app van de UEFA die verplicht is om tijdens het EK voetbalstadions binnen te komen deelt locatiegegevens van gebruikers met de Duitse politie, zonder dat dit in de beschrijving bij de appstores vermeld staat. Dat melden Duitse media. De Bayerischer Rundfunk plaatste onlangs een rapportage online (0:52) waarin de UEFA laat weten hoe locatiegegevens via de app met de autoriteiten worden gedeeld, zodat die kunnen zien waar fans zich precies ophouden.

Volgens de voetbalbond gaat het om geanonimiseerde locatiegegevens die continu via de app worden verstuurd. Dit staat echter nergens in de beschrijving van de app vermeld in de Google Play Store en Apple App Store, zo melden de Duitse websites Heise en Golem. Er wordt alleen vermelding van gemaakt in het privacybeleid.

Fans zijn verplicht om de app te gebruiken, aangezien er geen toegang meer tot wedstrijden verkregen kan worden via geprinte toegangskaarten. Naast de app moeten bezoekers ook bluetooth inschakelen. De tickets worden zowel via qr-codes als draadloze technologie gecontroleerd, zo meldt Der Spiegel.

Op de vraag waarom bluetooth is vereist laat UEFA weten dat het geen 'gevoelige informatie' wil prijsgeven, maar dat de technologie wordt gebruikt om de authenticiteit van kaarten tijdens het toegangsproces te controleren. Het is niet vereist om een internetverbinding te hebben als de toegangskaarten eerder in de app zijn gedownload.


Image


Bron:
 
Zouden eventuele vandalen zo makkelijker opgespoord kunnen worden? Dan ben ik voor, die verpesten het voor de echte liefhebbers en feestgangers.

Ook al is de werkwijze op zijn zachtst gezegd niet netjes.

Wel idioot dat je niet eens meer met een geprinte Ticket naar binnen kunt.
We zijn nog steeds mensen die niet met smartphone e.d. over weg kunnen of willen gaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan