FIX Systeemherstel probleem

Opgelost
Nog steeds ben ik gewend om af en toe een nieuw systeemherstelpunt te maken. Na een flinke upgrade van W10 moet dat sowieso, maar nu krijg ik de melding:

610d0b6e66f0b-No.001_%28Middel%29.jpg


De C schijf is uiteraarde geconfigureerd, en een schuifbalkje in middenstand gezet. Hoe los ik dat op?
Op de C-schijf is nog 130 GB beschikbaar
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Verwijder nu eerst de oude herstelpunten, die hebben geen nut meer.
Klik dan op de knop Configureer en bepaal hoeveel ruimte systeemherstel mag innemen - 8 - tot 16 GB is riant.
Maak daarna een nieuw systeemherstelpunt aan.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
die oude herstelpunten waren al verdwenen (dat gebeurt wel vaker...) maar dat opnieuw alsnog gedaan bij "systeemherstel". Ook het schuifje op 51% gezet, maar het lukt nog steeds niet
610d14bc2f83c-No.001.jpg

ik krijg dezelfde foutmelding
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
51 procent is wel heel erg veel inderdaad - dat is niet nodig,
10% is meer dan genoeg en dan zorgt Windows er voor dat ingeval er alsnog weer ruimte gebrek ontstaat,
dat de oudste herstelpunten verwijderd worden.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
inmiddels op 12% gezet. Toch blijft die foutmelding steeds weer terug komen. Ik kan eens een gekloonde SSD monteren en kijken wat daar gebeurt. De oude herstelpunten waren er sowieso niet meer.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Gebruik de Windows - de x-toets tegelijk.
Dan krijg je X-menu.

Kies voor Computerbeheer en in Computerbeheer klik je in de linkerkolom op Services.

Wat is in jouw Windows de instelling voor Volume Shadow Copy
In mijn Windows staat deze op Handmatig
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Download bijgevoegde vss.bat.
Na download via rechtsklik op vss.bat kiezen voor Als administrator uitvoeren.

Start daarna de computer opnieuw op en controleer of je dan wel een systeemherstelpunt kan maken.
 

Bijlagen

  • vss.bat
    386 bytes · Weergaven: 3

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
Helaas, het leek zo veel belovend, maar niet gelukt. Ik zal (morgen) eens opstarten met een kopieschijf. En was er trouwens ook niet (al enige tijd geleden) een wat ingewikkeld werkend Windows repair programma. Ooit wel eens op jouw advies gedaan.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
opstarten met kloon gaf zelfde resultaat. Die was trouwens heel recent, evenals een back-up, dus dat heeft geen zin om daarmee een herstel-actie te doen. Nu kan ik wel leven zonder systeemherstel, maar een heel enkele keer was ik er wel erg blij mee.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
Dat heb ik net gedaan. Er was wel "iets" gevonden, maar na herstarten dezelfde foutmelding als ik postte in # 1. Wellicht nog een suggestie?
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Druk tegelijk de Windows- en de X-toets in - daarmee krijg je het X-menu.

Klik nu op Opdrachtprompt (Admin) / Windows PowerShell (Admin).


In het zwarte dan wel blauwe venster typ of kopieer/plak je nu DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth gevolgd door indrukken van de Entertoets.

Ook nu wordt er een voortgang gegeven; de scan zal zelfs nog wat langer kunnen duren als de eerste.


Is die scan klaar, doe dan nogmaals sfc /scannow om de fouten die DISM.exe gevonden heeft te repareren.

Start hierna het systeem opnieuw op - ook als daar geen opdracht voor is en laat weten hoe een en ander is gegaan.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
beide acties ondernomen en opnieuw opgestart. Helaas nog steeds dezelfde melding. Scannow vond deze tweede keer geen fouten:
610e8da8a6b5d-No.001.jpg
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Download
51ec4de7e6926-MiniToolbox_Canned.png
MiniToolBox en plaats dit tool op jouw bureaublad.

Farbar MiniToolBox gebruiken:
  • Sluit nu eerst alle nog openstaande programmavensters!
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10: start "MiniToolBox.exe" via rechtsklik Als Administrator uitvoeren.

Vink de volgende onderdelen aan:
  • List last 10 Events Viewer Errors
  • List Installed Programs
  • List Devices - Only Problems
  • List Restore Points
    • Klik nu op de knop "Go".
    • Aansluitend wordt een log aangemaakt (Result.txt) in de zelfde map waar "MiniToolBox.exe" in zit.
    • Voeg het log als bijlage toe aan jouw volgende bericht.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Ik denk dat je het beste een reparatie installatie doet om van de vele fouten in jouw huidige
Windows af te komen - ik denk dat jouw back-ups om die reden ook weggegooid kunnen worden.

 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
Voor zoiets was ik al een beetje bang. Die klonen en back-ups kunnen dan weg als het goed is. Weet je zeker dat bijvoorbeeld ook Office 2019 normaal gaat werken? Wordt een karwei voor de zondag. Ik heb een USB-stick met naar ik meen om een herstel-install te doen.
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
24.906
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Als de reparatie gedaan is zijn alle bestanden ernog.
Office 2019 kan je dan over de oude heen installeren denk ik.
 

Najsnarf

Enthousiast Lid
Lid geworden
5 aug 2016
Berichten
1.784
OS
W10pro
AV
FSecure van KPN
Gistermiddag en -avond via MCT nieuwe Windows 10 geïnstalleerd. Dat duurde úren. Als eerste weer Classic Open Shell. Office ging gelukkig weer na opnieuw na complete installatie en aanmelden bij de baas. Toch moeten er flink wat zaken opnieuw geïnstalleerd worden. Maar: waar het om ging = herstelpunt aanmaken lukt weer! Dank voor de adviezen.
 
Bovenaan Onderaan