RGB-verlichting regelen op Linux

RGB-verlichting regelen op Linux

Medewerker
Met de opkomst van online gaming en streaming is het gebruik van RGB-verlichting op desktoprandapparatuur een trend op het internet. De meeste RGB-verlichting wordt geleverd met een configureerbare interface waarmee u de helderheid, het verlichtingspatroon en meer kunt wijzigen met een desktopapplicatie. Meestal werken deze toepassingen alleen op Windows, met weinig tot geen ondersteuning voor Linux. Gelukkig zijn er nu, dankzij het harde werk van enkele onafhankelijke ontwikkelaars, Linux-apps om RGB-verlichting te regelen.

OpenRGB

OpenRGB is een zeer populaire software voor het regelen van RGB-verlichting. Gewoonlijk hebben computerrandapparatuur hun eigen software om de RGB-verlichting te regelen, maar als u verschillende merken in dezelfde opstelling koppelt, kan dit de verlichting verstoren en een race-conditie creëren.

De software vraagt ook veel middelen; daarom verliest u prestaties door het installeren van de software. U kunt dit probleem oplossen door OpenRGB te gebruiken om al uw accessoires vanuit één enkele interface te bedienen. Het is een cross-platform applicatie die draait op Windows, Linux en macOS.

How to Control RGB Lighting On Linux
 
Bovenaan Onderaan