ProcessExplorer

Abraham54

Admin
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Reacties
16.354
Reaction score
2.899
Punten
113
Leeftijd
66
ProcessExplorer


Introductie


Ooit afgevraagd welk programma een bepaald bestand of een bepaalde map heeft geopend? Nu kunt u dat uitzoeken. ProcessExplorer toont je informatie over welke handles en DLLs processen geopend of geladen zijn.

De ProcessExplorer display bestaat uit twee sub-vensters. Het bovenste venster toont altijd een lijst van de momenteel actieve processen, inclusief de namen van hun eigen accounts, terwijl de informatie in het onderste venster afhankelijk is van de modus waarin de ProcessExplorer zich bevindt: als het in handlingmodus staat, zie je de handvatten die het geselecteerde proces in het bovenste venster heeft geopend; als ProcessExplorer in DLLL-modus staat, zie je de DLLL's en de bestanden met geheugenkaarten die het proces heeft geladen. ProcessExplorer heeft ook een krachtige zoekfunctie die je snel laat zien welke processen bepaalde handvatten geopend hebben of DLL's geladen zijn.

De unieke mogelijkheden van ProcessExplorer maken het nuttig voor het opsporen van DLL-versie problemen of het afhandelen van lekken, en geven inzicht in de manier waarop Windows en applicaties werken.


Download: https://download.sysinternals.com/files/ProcessExplorer.zip
 

Abraham54

Admin
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Reacties
16.354
Reaction score
2.899
Punten
113
Leeftijd
66
Proces Explorer in mijn Windows:

ProcesExplorer Live.jpg

Als je ProcesExporer zelf gaat gebruiken, kan je het tool uitbreiden met kolommen en je kan ook de aanbinding activeren met VirusTotal - dan zie je in het
hoofdvenster of alles veilig is of dat er iets in jouw Windows zit dat als Malafide wordt herkend.

Nog in het recente verleden dat de PerfectDisk bestanden als onveilig werden herkend.
Naspeuren op VirusTotal leverde de informatie dat dit werd veroorzaakt door een Vietnamese antivirus en een latere instantie door een mobiele antivirus.
Klik/Dubbelklik daarvoor op de VirusTotal melding bij het betreffende bestand.

Om VirusTotal te activeren klik in ProcesExplorer in de menubalk op Options en dan VirusTotal.com>Check VirusTotal.com

Je ziet ook dat je via die optie een bestand kan uploaden voor een scan.

Extra kolommen verkrijg je door in de Menubalk op View te klikken en in het uitklapmenu voor Select Culumns... te kiezen.


Vanaf Windows Vista is de Trusted Installer in Windows actief.

Daarom is het belangrijk, dat wanneer jij de snelkoppeling van ProcessExplorer in de taakbalk zet, dat ProcessExplorer na aanklikken met administratorrechten kan opstarten, zonder deze zal ProcessExporer niet goed kunnen functioneren.

Daarvoor ga je naar de bestandslocatie van ProcessExplorer en daar klik je met rechts op procexp.exe (32-bit versie) of procexp64.exe en kies je Eigenschappen.
Wissel nu naar de tab Compatibiliteit en zet onderaan in dat venster een vinkje bij Dit Programma als administrator uitvoeren.
 

Bijlagen

Bovenaan Onderaan