Windows Server Mijn zelfbouw werkPC + Lenovo E31

ArtstudioG

Vaak hier
WerkPC:
Merk en type aanduiding: zelfbouw
Processor: Intel Core i7-7700K @ 4GHz
Werkgeheugen: 32 GB DDR4-2400 SDRam Crucial
Grafische kaart: MSI GTX 1060 Armor OCV1 3GB GDDR5 SDRam
Monitor: 3 x 24" Philips 237E QH IPS LED
Ethernetkaart: Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Harde schijf/schijven: 1xWesternDigital WD1003FZEX black (1Tb) + 1xWesternDigital WD2003FZEX black (2Tb)
SSD/SSD's: 1x Samsung M.2 960 Evo 256Gb - NVMe (PCi express)
USB: 8x USB 3.0, 1x USB 3.1
Overig:
Besturingssysteem: Windows 10 Professional versie 1809 64 bit
Meest gebruikte software: Adobe CC 2019 (photoshop, indesign, illustrator, AcrobatPro), Corel Graphic Suite 2018 (coreldraw, fontmanager, paintshoppro), Office 365+outlook/mailwasherpro, cute FTP, ...
Beveiliging: 360 Total Security, Acronis True Image, GoodSync, Ccleaner, WiseDiskCleaner, Revo Uninstaller


TestPC:
Merk en type aanduiding: Lenovo E31 tower
Processor: Intel Xeon E3-1225 V2 @ 3,2 GHz
Werkgeheugen: 32 GB DDR 3
Grafische kaart: MSI GT 740 - 2Gb GDDR5 SDRam Kingston
Monitor: 1 x 24" Philips Brilliance 248C full LED
Harde schijf/schijven: 1xWesternDigital WD1003FZEX black (1Tb)
SSD/SSD's: 1x Samsung 860 Evo 256Gb - SATA
Overig:
Besturingssysteem: Windows 10 Professional versie 1809 64 bit + Windows 10 Professional insiders Preview
Software varieert aangezien dit een testPC is
 

ShadyAngel

Heeft veel posts
Desktop

Case: LianLi big tower
Moederbord Gigabyte GA-X99 Gaming 5P
CPU: Intel i7-6900K
Memory: 64GB DDR4 RAM - Kingston
GPU: 2x MSI Nvidia GTX 1080 Founders Edition - 8 GB DDR5x SDRAM
Monitor: Medion 23 inch
Netwerkkaart: Killer Ethernet E2200 Gigabit Etnernet
SSD's : 1x Kingston KC400 500GB, 1x Kingston KC400 1TB
HDD's: 4x Seagate ST3000 - 3TB
External USB Case 1: 2x ST2000 - 2TB
External USB Case 2: 4x ST3000 - 3TB
USB : 6x USB 3.0 - 4x USB 2.0

System Software: Windows 10 Pro 64bit
Other: CorelDraw/Photopaint Home&Student Suite 2018 - MS Office Pro 2019 - Mailwasher Pro - WavePad - Revo Uninstaller 4
Security: Norton Security, Acronis True Image 2019/Disk Director 12 - EaseUS Todo Backup/Partition Master/Data Recovery

Laptops

HP Pavilion 17-ab002nb
i7-6700HQ
12 GB DDR4 RAM
SSD: WD Blue 500GB
HDD: Seagate 2TB
Windows 10 Pro


HP Notebook dv9530eb Windows Vista Pro 

Black Tiger

Enthousiast
Da's 'n hele dikke PC @ShadyAngel met behoorlijk wat ruimte. Al zou ik zelf niet voor Seagate gekozen hebben.
De laptop is ook behoorlijk snel.
Gezien de configuratie neem ik aan dat je graag aan gaming doet? Welke games vooral? Als ik zo nieuwsgierig mag zijn....
 

ShadyAngel

Heeft veel posts
@Black Tiger

Door mijn zeer slechte ervaringen met Samsung toestellen heb ik me zelf voorgenomen nooit nog iets van Samsung te kopen.
-1TV binnen het jaar defect - geen garantie gekregen niettegenstaande toestel slechts 6 maand out was
-Videorecorder - was al defect bij aankoop
-Koelcombinatie - temperatuurleds defect op 1 jaar
-Verschillende zeer snel defecte Harddisks

Ik heb in 25 jaar geen defecte harddisks van Seagate tegengekomen, dit ondanks soms zeer intensief gebruik (oudste is ondertussen 20 jaar oud).
In de hoofdlaptop heb ik verleden maand een WD Blue SSD 500GB zitten icm Harddisk Seagate 2TB ter vervanging van SSD 120GB en HDD 1TB (merk onbekend).

Ik heb voornamelijk bezig geweest met muziek (Wavepad) en fotobewerking (Corel PhotoPaint - gebruik ik al zo'n 20 jaar), voor de dagelijkse bezigheden gebruik ik nog altijd MS Works (soort simpele office) en veel liever dan de huidige Office (2016 en 2019 - deze gebruik ik alleen voor de compatibiliteit met origineel Office bestanden). In freeware heb ik niet veel vertrouwen.

Games momenteel zeer weinig (heb hier bijna 15 jaar me niet echt meer mee beziggehouden door de slepende ziekte van mijn lieve echtgenote waar ze uiteindelijk nu 6 jaar geleden aan overleden is. Momenteel game ik zelfs nu nog maar sporadisch.
Zeer veel: online World of Tanks en World of Warschips.
Battlefield V - Hitman 2 - Doom - GTA 5
 

ArtstudioG

Vaak hier
@admin: misschien de titel van dit topic wijzigen in "Mijn PC/Mac configuratie". Het is niet echt duidelijk dat je hier per gebruiker een eigen topic start. Zo kunnen we verder breien in dit bestaand topic over onze pc/mac-configuraties. Vind het altijd leuk om te zien welke hardware anderen gebruiken om wat te doen. Goeie leerschool.
 

Black Tiger

Enthousiast
@ArtstudioG Ik vind die titel die jij noemt eerder onduidelijker. De titel "mijn computer configuratie" laat niets aan onduidelijkheid te wensen over wat mij betreft, temeer als er zoals nu ook meerdere onderwerpen ontstaan. Of is die titel inmiddels al verandert?

@ShadyAngel Ik had het niet over Samsung, dat was ArtStudioG. :) Maar ik heb goede ervaring met Samsung schijven, echter voor de pc koop ik vrijwel uitsluitend Western Digital harddisk.
Seagate heeft een zeer slechte periode gekend in de jaren 90. Is toen heel sterk teruggekomen van eind '90 totdat ze Maxtor overnamen en toen hun technologie gingen gebruiken. De ervaringen in mijn kennissenkring en tevens v.w.b. deskundigen is v.w.b. Maxtor bijzonder slecht.
In die serie harddisks ging het toen ook weer snel berg afwaarts bij Seagate en het vertrouwen slinkt dan ook. Dat kan natuurlijk wel per model verschillen.
Als je dan zo naar die periode kijkt, kan ik me goed voorstellen dat bij jou een Seagate harddisk van 1998 nog leuk werkt. Toen zaten ze nog in hun top.
Maar ik ga dat risico niet lopen omdat ik ook zakelijk bezig ben en in mijn hele "pc leven" diverse harddisks in gebruik heb gehad waarbij Western Digital een zeer goede reputatie heeft opgebouwd en ook is blijven houden.

Maar dat is natuurlijk ieders keus en als jij er vooralsnog alleen goede ervaringen mee hebt, is het ook voor de hand liggend dat je bij die keuze blijft, zou ik ook doen.

Ah, fotobewerking, ja dan is een dikke videokaart en snelle pc ook wel handig. Ik doe er zelf een beetje aan en voor die reden ligt er een kleine SSD schijf in de pc waar Photoshop op draait, start dan lekker snel op.

Doom heb ik ook heel veel gespeeld in vroeger jaren.

Ms Works? Ieks... dat kan ik nog van de Windows 3.x tijd... niks voor mij. Jammer dat je zo weinig vertrouwen hebt in freeware. Hoe zit het met het vertrouwen in open source? Want LibreOffice is toch bijzonder goed. Net als Thunderbird voor mail, hetgeen toch ook open source is en dus gratis. Het voordeel van open source t.o.v. freeware is, dat het veelal veiliger is omdat er meer mensen aan werken en het blijft over het algemeen ook doorontwikkeld worden.
 

Abraham54

Admin
Team lid
Samsung maakt geen harddisks meer - die produktie is al een paar jaar geleden verkocht aan Seagate.
En Seagate is ook mijn favoriete harddiskmerk.
 

Black Tiger

Enthousiast
Wist ik nog niet, heb ook al jaren een Samsung HD meer gekocht. Samsung maakte heel mooie stille harddisks. Ideaal voor in de satelliet ontvanger. ;)
 

ShadyAngel

Heeft veel posts
@Black Tiger

Ik heb wel vertrouwen, begin dit jaar ben ik voor mail overgestapt naar Thunderbird ipv outlook (office versie), ik had altijd problemen met outlook die niet met mijn 4 mailadressen overweg wil, ook een probleem van office is dat deze mails alleen in het office formaat bewaard, thunderbird gebruikt het meer standaard eml formaat waar ik nog veel oude mails (met programma licenties in) heb die ik nog regelmatig nodig heb.
Persoonlijk voor mijn thuisgebruik vind ik Works eenvoudiger voor de functies die ik zelf gebruik. De office 2016/2019 licenties heb ik van mijn werkgever, zelf vind ik die absurd duur en zou die nooit kopen, dan eerder open source als ik het toch nodig had.
 

Black Tiger

Enthousiast
Oh vreemd. Ik heb 24 e-mail adressen van diverse servers, de provider en ook gmail, hotmail en outlook, nergens problemen mee. Is wel Outlook 2013 maar werkte ook in Outlook 2003 die had ik van tevoren.
Outlook kan in veel formaten opslaan als een een email wilt bewaren, behalve .eml inderdaad, daar is dan weer een aparte tool voor nodig en da's omslachtig als je dat nodig hebt. Microsoft gebruikt nogal eens graag zijn eigen standaarden.
Eigenlijk vreemd want Outlook Express ondersteunde dat wel, maarja ik heb al vaker vreemde beslissingen van Microsoft gezien. Dat begon al met het maken van een multi config mogelijkheid in dos, wat door hun eigen memmaker niet eens ondersteund werd. Die gooide die hele multi config dan weer door elkaar. :)
Inderdaad is Office absurd duur tenzij je ze via alternatieve sites zoals Varsio of zo koopt. Het is dat ik het voor de zaak gekocht heb anders was ie er nooit in gekomen, dan was het Libreoffice met Thunderbird geworden.
 

Abraham54

Admin
Team lid
Je kan ook kijken naar de gratis versie Free Office 2018
En voor een kleine 60 euro heb je de volledige versie van Softmaker.
Maar voor standaard huis, tuin en keuken werk is de gratis versie voldoende.
 

Black Tiger

Enthousiast
Voor 60 euro? Phuu.. voor 26 euro als je wat oplet heb je de volledige Office 2016 professional plus.
Maar hoezo 60 euro? Free Office 2018 van Softmaker is toch gratis?
 

porrelaar

Vaak hier
Abraham54 bedoelde dat je naast de gratis FreeOffice 2018 ook de te betalen SoftMaker Office Standard 2018 hebt. Die heeft wat meer mogelijkheden, maar ik ben het met Abe eens dat de gratis versie voor de meeste mensen voldoende is.
Klik op de volgende link voor de verschillen: Comparison: FreeOffice and SoftMaker Office
 

Abraham54

Admin
Team lid
Ik heb de normale verkoopprijs van Softmaker gebruikt, niet de huidige actieprijs.
Ik heb het pakket zelfs voor 19,95 aangeboden gekregen.

Ga ik na mijn pensionering op Linux over, dan komt dat volledige pakket in mijn Linux.
 

porrelaar

Vaak hier
SoftMaker biedt de Standard versie vaak veel goedkoper aan. Ik heb er nog nooit ruim 60 euro voor betaald.
Op mijn meest gebruikte pc staat Microsoft Office Professional 2016, maar die licentie geldt voor slechts 1 computer en ik heb meer computers. Op de meeste van mijn andere computers staat SoftMaker Office Standard.
Wanneer je eenmaal een versie van SoftMaker Office Standard hebt gekocht, dan zul je een e-mail krijgen met een aanbod om goedkoop te upgraden naar de nieuwste versie, zodra die verschenen is. En dan betaal je echt veel minder.
Voor SoftMaker Office Standard 2016 betaalde ik € 19,99. Voor SoftMaker Office Standard 2018 betaalde ik net als Abe € 19,95. Ik koos niet voor de abonnementsversie, waarbij je per jaar betaalt, maar voor de "one-time purchase", die je ongelimiteerd kunt blijven gebruiken
Hieronder een screenshot van die aanbiedingsmail waarvan ik gebruik heb gemaakt:En het mooie is dat je die versie met die ene licentie op maar liefst 5 computers mag installeren, zowel voor Mac, Windows als Linux:Versie 2018 heb ik kort geleden gekocht (op 27 november 2018), maar nog niet in gebruik genomen. SoftMaker Office Standard 2016 staat op 3 van mijn computers en ook nog op de laptops van mijn vriendin en van mijn jongste zus. Dat is dus € 4,- per computer.

Nadeel van de gratis FreeOffice is dat je er wel .doc bestanden mee kunt openen/lezen, maar die niet kunt bewerken. Dat kon je zien wanneer je de link in mijn vorige post bekeek. Dat is niet handig wanneer je nog veel .doc bestanden op je computer hebt staan.

Persoonlijk vind ik SoftMaker Office prettiger werken dan LibreOffice of OpenOffice die ik in het verleden allebei gebruikt heb. Vooral het updaten van LibreOffice liep bij mij vaak niet goed. Ik kon dan beter eerst LibreOffice geheel verwijderen en daarna de nieuwste versie downloaden en installeren. Dat neemt natuurlijk veel meer tijd in beslag dan het updaten van SoftMaker Office wat tot nu toe veel soepeler verloopt: je krijgt een melding dat er een update is. Je downloadt die update (een .exe bestand); je dubbelklikt op het .exe bestand en in een paar seconden is SoftMaker Office dan weer up to date.
Maar goed, ieder heeft zo zijn eigen voorkeur voor een Office pakket.
 

ShadyAngel

Heeft veel posts
Voor 60 euro? Phuu.. voor 26 euro als je wat oplet heb je de volledige Office 2016 professional plus.
Maar hoezo 60 euro? Free Office 2018 van Softmaker is toch gratis?
Mijn werkgever heeft pas recent de Office 2019 (professional plus) gekocht voor 6.95€ per licentie. Was wel een promotie want nu staat die dacht ik 19.95€.
Een ander probleem (voor mijn werkgever is) dat de meeste niet office paketten geen Acces (database) hebben en laat dat voor hem nu de belangrijkste zijn omdat hij veel macro's gebruikt en die meestal niet werken met andere niet MS office paketten.
Maar voor eigen gebruik zou ik wel de Softmaker versie kunnen proberen. Op het eerste zicht heeft die wel een MS Office gelijkenis. En vooral de linten want die gebruik ik veel. Een ander groot nadeel is dat met de recente MS Office (2016-2019) niet meer kan kiezen welke onderdelen je installeert, het is alles of niets.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan