Kunnen jullie kritiek handelen?

quandor

hondje
Lid geworden
23 aug 2017
Reacties
1.033
Reaction score
114
Punten
63
Slechts een ja of nee was al toereikend geweest.

Wat ik ermee bedoel(de):

ik heb je enige tijd geleden in een PB verteld waarom ik (in principe) niet meer op forumvragen reageer. Ik geloof dat ik twee redenen heb genoemd. Er is eigenlijk ook nog wel een 3e:

ik vond en vind het persoonlijk lastig te verhappen dat er allerlei onnodige / nutteloze berichten op een (voornamelijk) computer / IT gericht forum worden gepost. De afgelopen jaren heb ik honderden berichten voorbij zien komen variërend van het 'zoveelste' dingetje dat Microsoft of een andere software gigant dan wel weer fout had gedaan of niet goed genoeg had geregeld. Een kwestie die uren daarvoor allang op TeleTekst of via een andere vorm van (social) media bekend was gemaakt. Daarnaast ook vele honderden berichten zoals dit starttopic.

Ik ben stellig van mening dat van de 1000 mensen er misschien 1 op dit soort topics 'zit te wachten'. In onze snelle mediawereld anno 2021 zijn dit soort berichten volslagen nutteloos. De meerderheid van mensen heeft wel een Smartphone / laptop / desktop of anderszins een device waarop dergelijk 'hot' nieuws al véél eerder is te lezen en dus is imho iedereen allang op de hoogte en zit niemand meer te wachten op een topic (en de vele soortgelijke) als dit.

Dit topic is maar 1 voorbeeldje, maar zo zou ik er nog enkele honderden kunnen noemen.

De reactie van jou zou natuurlijk kunnen luiden : "Als je er zo over denkt, dan bezoek je het forum toch niet meer?" Welnu, da's precies wat ik sinds enige tijd dan ook niet of nauwelijks meer doe.
Die enkele keer dat ik toch kijk en ik zie een probleem waarvan ik 100% zeker weten de oplossing voorhanden heb, dan zal ik niet nalaten te reageren.
 

Roxmarie

Moderator
Team lid
Lid geworden
28 mei 2019
Reacties
3.800
Oplossingen
1
Reaction score
1.989
Punten
113
Locatie
De mooiste stad aan de IJssel
Volgens mij kun je inderdaad overal informatie m.b.t. ICT, computer, programma's, problemen e.d. vinden op het web, of een nieuws app op je telefoon.

Wat is de aanvulling van een forum als dit?
Dat je makkelijk, zonder al teveel zoeken een vraag kunt stellen, en dat iedereen die meent te kunnen helpen dat doet. Dat kan natuurlijk eens misgaan. Maar we zijn mensen nietwaar? Een die maken fouten, gelukkig, we zijn immers geen computers.

Een het fijne aan dit forum is dat er veel informatie over de computer en problemen die je tegen kunt komen bij elkaar staat.
Een daarnaast worden er andere dingen als afbeeldingen, muziek, video's en diverse nieuws artikelen gepost.
Ik vind dat niet erg, als me dat irriteerde was ik geen lid gebleven.
En ik zie in dit forum ook een soort ontmoetingsplaats van mensen met dezelfde interesse. Die meer dan alleen de computer interesse met elkaar delen.

Misschien heb ik het helemaal mis, maar zo kijk ik er tegenaan.
 

Black Tiger

Moderator
Team lid
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
4.403
Reaction score
937
Punten
113
Locatie
State Penitentiary
Website
www.satellitefun.org
Slechts een ja of nee was al toereikend geweest.
Nee want daarvoor was de vraag te onduidelijk.

Als bedoeld wordt of men hier tegen kritiek kan... ik denk in de meeste gevallen wel.

Ieder heeft zo zijn eigen ideeën wat hij wel of niet leuk vindt. Als ik jouw bericht goed interpreteer, klopt het dan dat jij het liever puur ICT en oplossingsgericht zou zien op het forum en geen andere niet-ICT gerelateerde berichten en misschien ook geen hot-ICT gerelateerde nieuws items?

Dat is een mogelijkheid. Het zou onzin zijn om dat te zeggen van "dan bezoek je het forum toch niet meer" want je kunt net zo goed het forum wel bezoeken en dat soort onderwerpen over slaan, wat je zo te lezen ook doet.

Wat dit geheel betreft ben ik het met Roxmarie eens. Iedereen kan alles op internet vinden, dan kunnen forums wel sluiten. Maar niet iedereen is ook kundig genoeg om die oplossingen te vinden en toe te passen. Vaak genoeg dat men regel voor regel mensen iets moet uitleggen. Is ook niet erg.
Los van het feit dat al die info en oplossingen dan ook weer op internet te vinden zijn.

V.w.b. de soort berichten die jij niet prettig vindt.... er zijn inderdaad ook berichten waar ik totaal niet in geinteresseerd ben maar die scroll ik ook voorbij en er zitten er ook bij die ik wel interessant vind. Bijkomend voordeel is dat ik het zelf ook regelmatig druk heb, en dan niet alle nieuwssites hoef af te gaan en gewoon hier het belangrijkste nieuws zie en andere leuke niet-ict gerelateerde items.
Dat maakt het voor mij handiger en gezelliger, zou mij te saai worden als het alleen over pc ging. Meet het verschil van tijd dat ik hier zit en op het NCF zit bijvoorbeeld. Daar ben ik zo klaar, hier zit ik langer.
Maar dat zal voor iedereen anders zijn uiteraard. En natuurlijk zullen er ook mensen zijn die dezelfde mening hebben als jou en die extra's liever niet zouden zien, da's ieders goed recht.

Van de andere kant is er ook nog het feit dat de meeste pure forums moeite hebben het hoofd boven water te houden qua bezoek en gebruikers, terwijl het meer mensen aantrekt als je jezelf als forum niet beperkt tot 1 ding, bijv. alleen tot ICT en oplossingen. Maar ook iets anders wat gebruikers kan interesseren en ze terug laat komen.
Als je dat niet doet blijven alleen de allergrootsten over zoals Tweakers.

Maar zoals gezegd, persoonlijk zie ik dat niet als kritiek maar als een kwestie van smaak en die zal bij diverse mensen anders zijn.
 

abbs

Security Analist
Team lid
Lid geworden
3 jun 2017
Reacties
1.355
Oplossingen
1
Reaction score
276
Punten
83
Leeftijd
55
Hallo,

Jou vraag opmerking kan ik heel goed begrijpen, maar het antwoord zou je toch bij jezelf moeten zoeken.

De naam van het forum wijst naar ICT (computer gericht) en daar zit dan het probleem (als je het een probleem mag noemen).
Vele verwachten dan dat het hoofdzakelijk over computers gaat maar zoals @Black Tiger al aangeeft hiermee kan je
alleen geen leden trekken.
Want leden maken en breken een forum, en dan voor een beetje service doe je andere onderwerpen erbij.
En hier ligt dan de lijn voor vele, de één vind dat wel leuk en de andere niet en trekken dit zich aan wat jij heb dan.
Dan kan je twee dingen doe, 1. geheel weg blijven of 2. (zoals al werd gezegd) overheen lezen en de onderwerpen lezen die je leuk vind
of kan helpen.
Neem een krant elk onderwerp daarin is niet interessant of zo.
Dus ik zou aan jou door willen geven doe de onderwerpen die je leuk vind kan je dat niet kan je beter voor je gevoel weg blijven
want anders stoor jij je er toch aan waardoor je het niet leuk vind.
Ik doe dit ook (eigenlijk op alle forums waar ik help) en heb er dan een goed gevoel erbij want je bent niet de enigste met dit gevoel.
 

toska

Bekend Lid
Lid geworden
28 aug 2016
Reacties
2.123
Reaction score
213
Punten
63
Leeftijd
57
Locatie
belgie
Website
www.games4you.be
Inderdaad als je wilt en je googelt even dan vind je alle antwoorden op je vragen? maar ieder antwoord die je ziet kan eens verkeerd aflopen, als je die uitvoert zonder te beseffen of het wel de goede antwoord is op je probleem.Daarom vind ik het nogal goed dat er online forums zijn die je persoonlijk hulp kunnen aanbieden, natuurlijk iedereen heeft zijn eigen bevindingen en proberen die aan de man te brengen,om hem/haar te helpen?Met veel geluk heb je van de eerste keer beet dat het gelukt is? Maar in sommige gevallen niet en dan proberen andere personen hun oplossing aan te bieden, wat volgens mij wel zou mogen?
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Reacties
21.390
Reaction score
5.153
Punten
113
Leeftijd
67
Je haalt een heikel punt aan, de niet goede antwoorden die je via het internet vind, waardoor het probleem dat je in Wiindows hebt alsnog weer groter kan worden, dan wel dat je er nieuwe problemen in Windows er bij krijgt.
 

quandor

hondje
Lid geworden
23 aug 2017
Reacties
1.033
Reaction score
114
Punten
63
Ik bedank een ieder voor zijn of haar reactie. Op een fatsoenlijk form houden we het netjes en ik denk dat het netjes is gehouden. Ik houd mijn reactie bij het volgende, want alles is eigenlijk al gezegd en gezwegen:

als ik de bovenstaande berichten goed interpreteer dan heeft niet iedereen mijn gevoel begrepen. Ik stelde niet dat je voor elk computerprobleem je antwoorden wel op Google kunt vinden, ik bedoelde dat ik niet zit te wachten op berichten als : (en nu ga ik vréselijk overdrijven)

Michael Jackson is overleden. (Ja, klopt, dat is 'ie al weer even......)

Dát is eigenlijk meer wat ik bedoelde.

Abraham en anderen voelen zeer regelmatig de 'behoefte' om 'nieuws' te posten. Dat nieuws echter stond een uur of uren daarvoor allang op allerlei social media, TeleTekst, Nu.nl, Telegraaf.nl, Volkskrant.nl, Parool.nl, Twitter, Facebook, Npo (radio) journaal , RTL nieuws, SBS nieuws, verzin het maar, etc. etc. en dát zijn nu net de media waar mogelijk 95% van de Nederlanders wel 'lid' van is / raadpleegt, dus dergelijk nieuws op een form als dit is dan 500 Kg. mosterd na de maaltijd.

Dé hamvraag : waarom dan dergelijke berichten posten / wat motiveert mensen om dergelijke berichten te plaatsen?

Dat hoef en wil ik dus niet lezen op een computer gerelateerd forum.
Is dat mijn probleem? Jazeker, maar daarom stoor ik mij er wel aan en heb ik er een reactie over getypt.

Misschien vergelijkbaar :

op de site van AutoWeek vind ik opeens topics over Linux, Windows, computermoederborden, RAM problemen en AMD processors. Ehh, bezoek ik omtrent dat soort onderwerpen het AutoWeek forum? Nee, niet echt dus.
Moet ik daarom het AutoWeek forum niet meer bezoeken? Nee, ook niet echt, want onderwerpen over auto's vind ik leuk om te lezen. Ik heb echter op een dergelijk forum geen behoefte aan andere onderwerpen. Dáár bezoek ik andere forums voor........ ;)
 
Laatst bewerkt:

abbs

Security Analist
Team lid
Lid geworden
3 jun 2017
Reacties
1.355
Oplossingen
1
Reaction score
276
Punten
83
Leeftijd
55
Is dat mijn probleem? Jazeker, maar daarom stoor ik mij er wel aan en heb ik er een reactie over getypt.
Ik begrijp je opmerking en je gevoel, maar alleen jij kan voor je eigen dit probleem oplossen om alleen naar de forums te gaan die bij jou horen.
Daarom zijn er nog zoveel forums die veel het zelfde doen, want de forums kan jij niet veranderen zolang je niet de beheerder ervan bent.
 

quandor

hondje
Lid geworden
23 aug 2017
Reacties
1.033
Reaction score
114
Punten
63
Daar zit het probleem dus! Ik vind elk computer forum wel leuk, maar zit op een computerforum, niet te wachten op onderwerpen zoals ik hierboven aangaf. Dat levert mij een sterk "Goede tijden, Slechte tijden", gevoel op en dat ervaar ik als een hoogst onplezierig gevoel.

Eerlijkheid gebiedt mij te schrijven dat Piepcomp niet de enigste is. Ik ben daarnaast ook actief op een Duits en Amerikaans forum en daar kunnen ze er ook wat van...........
 

abbs

Security Analist
Team lid
Lid geworden
3 jun 2017
Reacties
1.355
Oplossingen
1
Reaction score
276
Punten
83
Leeftijd
55
Daar zit het probleem dus! Ik vind elk computer forum wel leuk, maar zit, op een computerforum, niet te wachten op onderwerpen zoals ik hierboven aangaf. Dat levert mij een sterk "Goede tijden, slechte tijden", gevoel op en dat ervaar ik als een hoogste onplezierig gevoel.
Maar niemand kan dit voor je oplossen en ik ben bang dat het ook niet word gedaan want op vele forums gaat het om zoveel mogelijk leden te krijgen.
En je merkt dat de vragen over pc problemen steeds minder worden, dit mede omdat Windows 10 makkelijker is te herstellen of opnieuw te installeren.
Dit kan nu bijna iedereen vroeger als je Windows opnieuw moest installeren moest bijna ICTer zijn, de tijden en forums veranderen.
 

toska

Bekend Lid
Lid geworden
28 aug 2016
Reacties
2.123
Reaction score
213
Punten
63
Leeftijd
57
Locatie
belgie
Website
www.games4you.be
Inderdaad daar heeft abbs een punt als ik problemen heb kortte metten ermee doe een herinstallatie zet de software die ik nodig heb er weer op en al mijn mails zitten op gmail en alle bestanden op one drive ben niets kwijt en klaar is kees
 

Black Tiger

Moderator
Team lid
Lid geworden
6 aug 2018
Reacties
4.403
Reaction score
937
Punten
113
Locatie
State Penitentiary
Website
www.satellitefun.org
op de site van AutoWeek vind ik opeens topics over Linux, Windows, computermoederborden, RAM problemen en AMD processors. Ehh, bezoek ik omtrent dat soort onderwerpen het AutoWeek forum? Nee, niet echt dus.
Hetgeen dus al mijn argument bevestigd dat forums iets anders erbij zoeken om de boel levend en interessant te houden. En dat is ook gelijk het antwoord op de motivatie waar je naar vraagt.
Je schrijft het zelf ook al over die Duitse en Amerikaanse forums waar je lid van bent. Het is niet voor niets dat men dit doet, men moet wel iets.

Beperk Piep tot computervragen en het zal een stil forum gaan worden waar je alleen zo nu en dan nog iemand iet als ie een probleem heeft en voor de rest niet. Het is gewoon een feit dat al die gespecialiseerde forums aan het afsterven zijn en alleen de grootsten over blijven en zelfs die stiller worden.
Dat moet jou dan toch ook opgevallen zijn?
Overigens begreep ik je gevoel wel v.w.b. die aparte niet-ict berichten (zoals Michael Jackson).

Over dat aantal van 95% van de mensen dat elders al dat nieuws leest zouden we kunnen discussieren, maar dat is niet de bedoeling en zullen we beiden ook geen behoefte aan hebben. Laat ik stellen dat ik dat aantal sterk in twijfel trek, of dat ze misschien wel lid zijn maar dat niet continue in de gaten houden en lezen op zijn minst.
Schijnbaar stellen de mensen het hier op Piep dit wel op prijs, het is een leuke afwisseling. Vindt niet iedereen maar laten we zeggen dan de meesten hier op Piep wel.

Het gevoel wat jij en evt. een enkele andere erbij krijgt kunnen we helaas niet oplossen. Het is of dat of een langzame dood sterven, dat is gewoon een feit. Kijk maar op je heen CID forum en andere ICT-only forums die al gestopt zijn.

Ik heb er ook lang over lopen denken, maar zou geen betere oplossing weten.
 
Bovenaan Onderaan