Het Vergrootglas in Windows

porrelaar

PCS Lid
Lid geworden
22 aug 2017
Berichten
1.099
Dit bericht is oorspronkelijk geschreven in:


@Abraham54 Ik was op de hoogte van het bestaan van het vergrootglas in Windows, maar ik had het zelf nog niet eerder gebruikt. Het vergrootglas behoort tot de toegankelijkheidsopties. Je vindt het terug door te klikken op Start > Instellingen > Toegankelijkheid > Vergrootglas.
Meer info hier: https://support.microsoft.com/en-us...r-to-see-414948ba-8b1c-d3bd-8615-0e5e32204198
Of in het Nederlands (maar daar is nog geen Nederlandse vertaling voor het gebruik van het vergrootglas in Windows 11) hier: https://support.microsoft.com/nl-nl...#WindowsVersion=Windows_10&ID0EBBF=Windows_11

Meestal wordt slechts een klein gedeeltje van je scherminhoud vergroot, alsof je een rechthoekige loep voor het scherm houdt. Zoals in de afbeelding hieronder dus:

6400a249e38b3-2023-03-02_14_15_51-.png


Je kunt echter ook kiezen voor Full Screen View (volledige schermweergave) en dan wordt de volledige inhoud van je scherm vergroot. Dat laatste maakte theplayer mee.
Als je dat zelf ook eens wilt ervaren, dan druk je op Windowslogotoets + het plusteken om het vergrootglas aan te zetten.
Wanneer bij jou dan slechts een deel van de scherminhoud vergroot wordt (zoals in bovenstaande afbeelding), dan moet je nog even op Ctrl + Alt + F drukken voor Full Screen View.

Ik kan me voorstellen dat theplayer daarvan in de war raakte, zo van 'Wat is er nu weer aan de hand?'

Zonder jou had ik dit niet geweten!
Voor mij was het ook een leerervaring. En topics waarvan ik zelf nog wat kan leren vind ik zonder meer de leukste topics.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Terug
Bovenaan Onderaan