• Dit forum dient voor problematische BSODS en crashes.
    Zodra de hulpvraag door axe0 wordt overgenomen, worden leden verzocht zich niet meer met de discussie te bemoeien!

driver-irql blue screen win10

"Ik zit met een misterie: wanneer ik mij pc uitzet of herstart, gebeurt het vaak dat ik een blue screen krijg met de melding "DRIVER-IRQL-NO-LESS-OR-EQUAL", zonder enige foutcode of verwijzing naar een file. Ik heb alle onderdelen al vervangen en getest, zonder resultaat.
Nieuwe propere installatie van windows 10 home (al verschillende keren gedaan), geen probleem. Standaard update van windows gerdraaid met daarin update naar laatste build en enkele drivers en boem ... prijs. Is er iemand op de hoogte van bugs in de laatste update naar build 18363.752 (versie 1909)?"

Dit was een bericht dat ik op NCF had gelanceerd. Ik wist echter niet dat de specialisten mbt BSOD hier op Piep zitten, vandaar dat ik dit bericht hier ook nog eens deel.
Maar, ik denk dat het opgelost is: op verschillende plekken online vind je dat dit meestal iets te maken heeft met een netwerk-driver (LAN of WiFi). Ik had die dan ook verwijderd uit apparaatbeheer en zelfs gedisabled in het bios. Helaas speculaas, geen soelaas.
Op een bepaald moment kreeg een herstelscherm bij opstart (waarschijnlijk na het vele harde uitschakelen met on/of knop). Daar verder geklikt tot ik bij "windows installatie opnieuw instellen" het zogezegde terug naar fabrieksinstellingen. Merkwaardig genoeg begon ie eraan "met behoud van persoonlijke gegevens" (was keuze) en na tien minuutjes startte ie terug op zonder fouten, in de laatste versie met de laatste build en zelfs met nog enkele apps die ik zelf had geïnstalleerd in de vorige line-up. Ik heb gisteren op verschillende momenten de pc afgesloten, gestart, herstart, enz ... geen BSOD. Vandaag ook weer hetzelfde zonder blue screen in de opstart. Zo meteen ga ik Acronis erop zetten, image maken en alles terug installeren van apps. Zal me benieuwen ...
 

Bijlagen

  • driver-irql-not-less-or-equal.jpg
    driver-irql-not-less-or-equal.jpg
    61,9 KB · Weergaven: 4

ArtstudioG

pc-aholic
Lid geworden
30 jan 2017
Berichten
710
Reactiescore
207
Punten
43
Leeftijd
62
Locatie
Wuustwezel (B)
OS
Windows
Stoute schoenen aangetrokken en - na image - toch nog eens de versie 1909 build 18363.752 (KB4541335) geïnstalleerd en direct bij herstart, boem een blue screen. Image terug gezet en alles terug OK. Dus: bij de Medion zit er duidelijk een bug in die laatste cumulatieve update. Die laat ik dan maar staan (zonder uit te voeren) en dat wordt afwachten tot een volgende cumulatieve om te zien of alles is opgelost. Ik vermeld nog eens dat dit enkel van toepassing is op mijn Madion Akoya P62017, mijn zelfbouw professionele pc en de HP laptops hebben daar geen last vast. Ik zal Microsoft hiervan op de hoogte brengen, weet niet of dat iets gaat uit halen maar niet geschoten is altijd mis! Ik zit in de Fast-kring van het Windows Insider Program dus zal het via die weg melden.
 
Bovenaan Onderaan