• Dit forum dient voor problematische BSODS en crashes.
    Zodra de hulpvraag door axe0 wordt overgenomen, worden leden verzocht zich niet meer met de discussie te bemoeien!

Computer geeft BSOD na plaatsen SSD

Ik heb mijn ssd overgezet naar een i3 computer en krijg telkens een bsod met verschillende meldingen zoals:classpnp.sys, ntoskrnl.exe,volsnap.sys,clipsp.sys,nvlddmkm.sys,ntfs.sys en nog een aantal.
Heb het geheugen getest geen errors
Computer gescand op virus en malware, alle drivers geupdate.
Ik krijg dus 3a4 keer een bsod voordat de computer stabieler is.
Iemand een idee
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
23.279
Reactiescore
5.963
Punten
713
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
En die speccylink gaf al aan dat het moederbord een probleem heeft.
Zie ook bericht #3 in deze discussie.
 

Rene.B

Nieuw Lid
Lid geworden
4 feb 2020
Berichten
51
Reactiescore
1
Punten
8
Leeftijd
57
Locatie
Enschede
OS
windows 10
AV
Windows defender
FW
windows
En die speccylink gaf al aan dat het moederbord een probleem heeft.
Zie ook bericht #3 in deze discussie.
Enig idee wat er mee aan de hand is?
Ik geloof namelijk nog steeds dat hey een bios update(die er niet is) nodig heeft
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
23.279
Reactiescore
5.963
Punten
713
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Ik heb een en ander nogmaals bekeken: de speccylink is van jouw notebook.

Dus nu in jouw computer doen:


Post enkel de link, die je via onderstaand tool verkrijgt.

Download
51ec442687372-sp_64_Canned.png
Speccy van Piriform


Bij de installatie van "Speccy" wordt gevraagd om de Google Chrome webbrowser mee te installeren.
Indien je dit niet wenst, verwijder dan de vinkjes.

Speccy van Piriform opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: start "Speccy" middels dubbelklikken.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: start "Speccy" middels rechtsklik en dan kiezen voor Als Administrator uitvoeren.

Speccy van Piriform gebruiken:
  • nadat de analyse van Windows klaar is, plaatst "Speccy" de uitkomst daarvan in een nieuw venster.
  • Klik nu in de menubalk op Bestand (File) en kies voor Publiceren (Publish Snapshot)
  • Bevestig het publiceren door JA (Yes) te klikken.
  • Nu zal een pop-upvenster openen met daarin de vraag voor wel of niet publiceren.
  • Bevestig dat eerste dus.
  • Kopieer nu de link in het nieuw geopende webvenster en plak die link in jouw volgende bericht.
 

Rene.B

Nieuw Lid
Lid geworden
4 feb 2020
Berichten
51
Reactiescore
1
Punten
8
Leeftijd
57
Locatie
Enschede
OS
windows 10
AV
Windows defender
FW
windows
Ik heb een en ander nogmaals bekeken: de speccylink is van jouw notebook.

Dus nu in jouw computer doen:


Post enkel de link, die je via onderstaand tool verkrijgt.

Download
51ec442687372-sp_64_Canned.png
Speccy van Piriform


Bij de installatie van "Speccy" wordt gevraagd om de Google Chrome webbrowser mee te installeren.
Indien je dit niet wenst, verwijder dan de vinkjes.

Speccy van Piriform opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: start "Speccy" middels dubbelklikken.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: start "Speccy" middels rechtsklik en dan kiezen voor Als Administrator uitvoeren.

Speccy van Piriform gebruiken:
  • nadat de analyse van Windows klaar is, plaatst "Speccy" de uitkomst daarvan in een nieuw venster.
  • Klik nu in de menubalk op Bestand (File) en kies voor Publiceren (Publish Snapshot)
  • Bevestig het publiceren door JA (Yes) te klikken.

    • Nu zal een pop-upvenster openen met daarin de vraag voor wel of niet publiceren.
    • Bevestig dat eerste dus.
    • Kopieer nu de link in het nieuw geopende webvenster en plak die link in jouw volgende bericht.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
23.279
Reactiescore
5.963
Punten
713
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Deze PC is ook niet meer de jongste zie ik.
8 à 9 jaar oud.

Probeer of Windows 1909 32-bit misschien beter draait.
 

Rene.B

Nieuw Lid
Lid geworden
4 feb 2020
Berichten
51
Reactiescore
1
Punten
8
Leeftijd
57
Locatie
Enschede
OS
windows 10
AV
Windows defender
FW
windows
Deze PC is ook niet meer de jongste zie ik.
8 à 9 jaar oud.

Probeer of Windows 1909 32-bit misschien beter draait.
Ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee, ik zet hem aan de kant en ga verder met een andere pc.
Iedereen bedankt voor het meedenken en de tips.
 

Abraham54

Beheer
Team lid
Lid geworden
2 aug 2016
Berichten
23.279
Reactiescore
5.963
Punten
713
Leeftijd
67
OS
Windows 10 Professional x64
AV
Ziggo F-Secure antivirus
FW
ZoneAlarm Free Firewall
Goed zo, dan kan jij je frustraties erover ook laten verdwijnen.
 

axe0

BSOD Expert
Team lid
Lid geworden
21 sep 2018
Berichten
122
Reactiescore
11
Punten
18
Leeftijd
24
OS
Windows 10 Pro
AV
Bitdefender Total Security 2019
FW
Bitdefender Total Security 2019
Even kijken
  • Opstarten met laatst bekende juiste configuratie, niet van toepassing gezien Windows meerdere keren opnieuw geïnstalleerd is.
  • Voldoende vrije ruimte, is er
  • Virussen, gecontroleerd
  • BIOS reset, gedaan
  • Los zittende componenten, grotendeels al gecontroleerd zover ik weet
  • Diagnostische tests op hardware, waar het op lijkt is dat het moederbord kuren geeft en voor het moederbord specifiek zijn niet echt tests.
  • BIOS updaten, gedaan
  • Hardware strippen, volgens mij al gedaan, of nog bezig
  • Hardware vinden die de fout veroorzaakt, makkelijker gezegd dan gedaan
  • Software, waarschijnlijk niet
  • Opstart en herstelinstellingen, heb ik gecontroleerd in de logs
  • Hulp zoeken op internet, tijdje terug begonnen
Helaas zit er op het moment weinig tussen dat nog niet volledig is gedaan.

Ondertussen zie ik nu pas dat het zoeken naar de oorzaak is gestopt, zonder definitieve oplossing. Jammer om te zien, maar zeker begrijpelijk.
 

Johannes1956

@t your Service " all Time
Lid geworden
13 jun 2019
Berichten
595
Reactiescore
335
Punten
63
Leeftijd
65
Locatie
Nuth-Limburg
OS
Windows 10 Home
AV
Eset
FW
Windows Firewall
Ja ,dat is altijd jammer als er geen oplossing voor is gevonden.
Ik lees in Post 42 iets over AHCI , dus ik neem aan dat je alle andere mogelijkheden al hebt getest,
meestal met een ouder moederbord geeft dat problemen, dus even brainstormen, :unsure: :unsure: IDE, ATA, RAID , SATA
En wat als je hem op SATA zet???

U hebt opgestart in BIOS, hebt de ATA-instelling gewijzigd van de ATA-modus in de AHCI-modus en vervolgens hebt u op Enter gedrukt om de wijziging te accepteren.

in dit scenario wordt er tijdens het opstarten van Windows een foutbericht over een systeemfout weergegeven. Het systeem wordt steeds opnieuw opgestart.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan