Chinese Nieuwjaar, lentebloesem 5 februari 2019 !

Gstrings

Bekend gezicht
Lid geworden
14 sep 2018
Reacties
177
Reaction score
14
Punten
18
Leeftijd
43
Chinees Nieuwjaar op basis van de sterren en planeten

Net als in 1995 en 2007 is 2019 volgens de Chinese kalender het jaar van het varken, ook wel het jaar van het zwijn of everzwijn genoemd. De Chinese kalender, een maan-zon kalender, is meer dan 4000 jaar oud en bepaalt alle data voor de feestdagen. Dit houdt in dat de lengte van de maanden door de maan bepaalt wordt en de lengte van de jaren door de zon. Om de drie jaar vindt er een schrikkelmaand plaats om zo het verschil tussen het 365 dagen tellende zonnejaar en het 354 dagen tellende maanjaar te compenseren.
Aan iedere twaalf jaren is een teken uit de dierenruim toegekend. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen allemaal karaktereigenschappen die betrekking hebben op personen die in dat jaar geboren zijn. Ieder jaar tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar wijzigt het dierenriemteken. Kinderen die in dat jaar geboren worden krijgen automatisch het teken van dat jaar als sterrenbeeld. Alle kinderen die in 2019 geboren worden krijgen dus als sterrenbeeld varken.

Karaktereigenschappen van mensen die geboren zijn in het jaar van het varken
Mensen die zijn geboren in het jaar van het varken zijn vaak loyaal, attent en galant. Deze persoonlijkheden komen vaak stoer over, maar hebben vaak een klein hartje. Verder zijn ze eerlijk, vastberaden, moedig en oprecht.

Chinese dierenriemtekens
In totaal zijn er twaalf dierenriemtekens, namelijk; Rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, schaap, aap, haan, hond en varken/zwijn. Wanneer je net als ik geboren bent in 1987 ben je geboren in het jaar van het konijn en is dat dus volgens de Chinese kalender je sterrenbeeld.

 

Bijlagen

Bovenaan Onderaan