• Hallo en welkom op Piepcomp Support (PCS).

    We hebben experts op alle gebieden, inclusief Malware Removal, crash fixing en BSOD's, Microsoft Windows, computer DIY en PC hardware,
    netwerken, gaming, tablets en smartphones, algemene en specifieke software ondersteuning en nog veel meer.

    Waarom klik je niet hier om je aan te melden en te beginnen met het genieten van geweldige GRATIS technische ondersteuning.

Aanschaf Bluesound soundbar

quandor

hondje
Berichten
1.015
Heb jij goede ervaring met toslink en zo ja welke kabel er is ook zoveel keuze.
Ik heb tot vandaag gebruik gemaakt van een toslink met mijn Samsung homecinemasysteem. Ik ben echter nooit écht tevreden geweest over de geluidskwaliteit, ondanks het feit dat het systeempje bestond uit een soundbar, 2 frontspeakers, 2 rearspeakers en een subwoofer (alle van Samsung) Ik kan alleen niet aangeven of mijn matige geluidsbeleving kwam door de relatieve goedkope aanschafprijs van het setje (rond de € 600,--) of dat het kwam door de optische verbinding. De optische kabel was er een van een tientje of 4, dus niet de allergoedkoopste.
Vandaar dat ik nu heb gekozen voor het Bose 700 systeem. Bose 'loopt' al een 'eeuw' of zo mee dus tja, soms moet je een gokje wagen.
Overmorgen verhuis ik en ik denk dat ik zondag de hele handel kan gaan installeren, mits KPN het internet geactiveerd krijgt in mijn nieuwe woning.

Gisteravond besteld en nu alles al binnen, wow, Cool Blue en de Mediamarkt zijn goed bezig geweest............
 

gouwepeer

Gewaarderd
Teamlid
Berichten
1.440
OS
Ubuntu
FW
ufw
Een optische kabel geeft alleen maar een optische signaal door. Dat signaal zal niet gestoord worden door magnetische interferentie. Hierdoor zal er geen kwaliteitsverschil in het geluid op treden door een goedkopere of duurdere optische kabel te nemen.
Bij coaxiale verbindingen kan er wel verschil in geluidskwaliteit ondervonden worden door het gebruik van een goedkopere of duurdere kabel. Maar om dat verschil op te kunnen merken heb je wel apparatuur van hoge kwaliteit nodig (denk hierbij aan receivers van rond de €3000,00 of meer).
De geluidskwaliteit van de alles in 1 home cinema sets zijn meestal niet zo hoog en hierbij worden vaak overdreven vermogens opgegeven. Heel vaak zie je sets van 1200 watt terwijl ze nog geen 100 watt aan voeding gebruiken.
 
Bovenaan Onderaan