Beveiligingsbedrijf Kaspersky wil 'nepexpert' Nieuwsuur voor de rechter slepen

Abraham54

Beheerder
Forumleiding
Ik heb mij al vaker afgevraagd waarom de NOS mensen die zichzelf expert noemen maar dat niet zijn, alsnog deze mensen alsnog als expert ten tonele voert.

BBIMeGw.img

© Aangeboden door Sanoma Digital The Netherlands BV

Beveiligingsbedrijf Kaspersky wil een rechtszaak beginnen tegen Rian van Rijbroek. De zelfverklaard hacker zinspeelde er in een interview met de Telegraaf op Kaspersky gehackt te hebben.
Zo vat althans Kaspersky-directeur Martijn van Lom uitspraken van Van Rijbroek op, meldt RTL Nieuws.
"We nemen dit zwaar op", zegt Nederlands Kaspersky-directeur Martijn van Lom tegen RTL Nieuws. "Ze beschuldigt ons openbaar van zaken die niet waar zijn, en de Telegraaf geeft haar een podium", aldus Van Lom. "En dat terwijl ze een week ervoor werd ontmaskerd omdat ze dingen zegt die aantoonbaar niet kloppen."
Omstreden uitspraken
Van Rijbroek trad in een recente uitzending van het programma Nieuwsuur op als cyberexpert. Haar opvallende uitspraken konden rekenen op veel commentaar van andere experts in het vakgebied, die tegenover [Nieuwsuur][4] wijzen op tal van onjuistheden in dingen van Van Rijbroek bij het actualiteitenprogramma zei.
Een boek dat Van Rijbroek samen met oud-minister Willem Vermeend schreef, werd kort na haar optreden wegens ontdekte plagiaat uit de handel genomen. Van Rijbroek reageerde daarna in de Telegraaf op de ophef, en op basis van dat interview wil Kaspersky de omstreden expert nu aanklagen.
Laster
In het interview zegt Van Rijbroek op kerstavond 2017 te hebben ingebroken in het wifi-netwerk van "een wereldberoemd Russisch softwarebeveiligingsbedrijf" in Utrecht. Kaspersky is het enige Russische softwarebedrijf met een kantoor in Utrecht, en daarom ziet het bedrijf de uitspraak als laster.


Kaspersky wil met een civiele procedure een rectificatie bij Van Rijbroek afdwingen. Het bedrijf heeft zijn netwerken ook gecontroleerd na de uitspraken van de omstreden expert, maar heeft niets vreemds aangetroffen.
"Zoals we al hadden verwacht", aldus Van Lom. "Bij vreemde activiteit in ons netwerk krijgen we direct een melding." Toch tornt Van Rijbroek met haar uitspraken aan het aanzien van Kaspersky, aldus Van Lom.
Tegenover RTL Nieuws zegt advocaat Peter Plasman dat Kaspersky een goede winkans heeft. "Als Kaspersky met zijn onderzoek kan aantonen dat het niet is gehackt, dan moet Van Rijbroek aantonen dat ze bij het bedrijf is binnengedrongen", aldus Plasman.

BRON


Het gewraakte interview in Nieuwsuur:
Vrouw doet zich bij Nieuwsuur voor als Cyberexpert maar valt door de mand
- Rian van Rijbroek



Rian van Rijbroek schoof maandag 29 januari aan als cyberexpert bij Nieuwsuur naar aanleiding van een serie DDOS-aanvallen bij onder andere ABN-Amro, ING, de Rabobank en de Belastingdienst. Rian van Rijbroek is mede-auteur van het boek "De wereld van Cybersecurity en Cybercrime", wat ze schreef samen met oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend, ambassadeur voor de financiële technologie. Het boek is in opspraak geraakt omdat het vol zit met plagiaat. Diverse passages zijn één op één gekopieerd van maar liefst 5 Wikipedia-pagina's. Daarnaast bevat het boek bevat passages uit twee artikelen van NRC, maar ook de website van ict-jurist Arnoud Engelfriet is geplagieerd. Ook vertoont een passage gelijkenissen met de website van Consuwijzer, al is die wel herschreven. Kleinere stukken tekst komen overeen met een stuk uit de Volkskrant en van Security.nl. In geen van deze gevallen wordt de bron vermeld. De uitgever van het boek Theo Oskam van Einstein Books schrijft na de melding van de NOS en Nieuwsuur: "Gelet op de drukfouten en de verwijzingsfouten is besloten om met onmiddellijke ingang het boek uit de handel te nemen".
De tweede druk van het boek gaat niet door.​
 
Nog een staaltje van haar - op de radio.




Criminelen hebben in de USA gelduitgiftemachines gehackt.
Deze gelduitgiftemachines draaien op Windows XP.

De machine met ingesluisde malware maakt het mogelijk, om daarna via het drukken op een knop dat het ene na andere geldbiljet er uit komt.
Totdat de voorraad op is.

De criminelen doen dit niet in het openbaar maar met machines die in warenhuizen, supermarkten en dergelijke staan.

Dat verhaaltje van haar lijkt verdacht veel op de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt
 
Het is ons land nu toch wel duidelijk dat ze niet eens weet hoe ze computer schrijft en er echt helemaal geen verstand van heeft!
 
Terug
Bovenaan Onderaan