Patchday Windows 11 14 maart 2023, KB5023706 (OS-build 22621.1413)

Patchday Windows 11 14 maart 2023, KB5023706 (OS-build 22621.1413)

Administrator
Teamlid

14 maart 2023, KB5023706 (OS-build 22621.1413)​


Windows 11 version 22H2, all editions

Releasedatum: 14-3-2023

Versie:
OS-build 22621.1413

Zie het artikel over de typen Windows-updates en de typen updates van maandelijkse kwaliteit voor informatie over de terminologie van
Windows-updates. Zie de pagina met de updategeschiedenis voor een overzicht van Windows 11 versie 22H2.

OpmerkingVolg @WindowsUpdate om erachter te komen wanneer nieuwe inhoud wordt gepubliceerd naar het windows-releasestatusdashboard.


Bekijk bijlage 4bd3e194-8e7e-4dd9-bdff-1f9a98c7_6750.mp4

Hoofdpunten​

  • Met deze update worden beveiligingsproblemen voor uw Windows-besturingssysteem opgelost.

Verbeteringen​

Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen uit update KB5022913 (van 28 februari 2023). Wanneer u deze KB installeert:
  • Deze update implementeert fase drie van DCOM-beveiliging (Distributed Component Object Model). Zie KB5004442. Nadat u deze update hebt geïnstalleerd, kunt u de wijzigingen niet uitschakelen met behulp van de registersleutel.
  • Met deze update wordt een probleem opgelost dat van invloed is op een computeraccount en Active Directory. Wanneer u een bestaand computeraccount opnieuw gebruikt om lid te worden van een Active Directory-domein, mislukt de koppeling. Dit gebeurt op apparaten waarop Windows-updates van 11 oktober 2022 of hoger zijn geïnstalleerd. Het foutbericht is'Fout 0xaac (2732): NERR_AccountReuseBlockedByPolicy: 'Er bestaat een account met dezelfde naam in Active Directory. Het opnieuw gebruiken van het account is geblokkeerd door beveiligingsbeleid.'' Zie KB5020276 voor meer informatie.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.


Raadpleeg voor meer informatie over beveiligingsproblemen de website van de Security Update Guide en de Updates van maart 2023.


update van Windows 11 onderhoudsstack - 22621.1344​


Met deze update worden kwaliteitsverbeteringen aangebracht in de onderhoudsstack. Dit is het onderdeel dat Windows-updates installeert. Onderhoudsstackupdates (SSU) zorgen ervoor dat u een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack hebt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.


Van toepassing opSymptoomTijdelijke oplossing
IT-beheerdersHet gebruik van inrichtingspakketten op Windows 11, versie 22H2 (ook wel Windows 11 2022 Update genoemd) werkt mogelijk niet zoals verwacht. Windows is mogelijk slechts gedeeltelijk geconfigureerd en de out-of-box-ervaring wordt mogelijk niet voltooid of wordt onverwacht opnieuw opgestart. Inrichtingspakketten zijn .PPKG-bestanden die worden gebruikt om nieuwe apparaten te configureren voor gebruik in bedrijfs- of schoolnetwerken. Inrichtingspakketten die tijdens de eerste installatie worden toegepast, worden waarschijnlijk beïnvloed door dit probleem. Zie Inrichtingspakketten voor Windows voor meer informatie over inrichtingspakketten.

Opmerking Het inrichten van Windows-apparaten met Windows Autopilot wordt niet beïnvloed door dit probleem.

Windows-apparaten die door consumenten thuis of op kleine kantoren worden gebruikt, worden waarschijnlijk niet beïnvloed door dit probleem.
Als u het Windows-apparaat kunt inrichten voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 11 versie 22H2, voorkomt u het probleem.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan en er wordt een update uitgebracht in een aanstaande release.
IT-beheerdersHet kopiëren van grote GB-bestanden (meerdere gigabytes) kan langer duren dan verwacht op Windows 11 versie 22H2. De kans is groter dat u dit probleem ondervindt bij het kopiëren van bestanden naar Windows 11 versie 22H2 van een netwerkshare via Server Message Block (SMB), maar het lokaal kopiëren van bestanden kan ook worden beïnvloed. Windows-apparaten die door consumenten thuis of op kleine kantoren worden gebruikt, worden waarschijnlijk niet beïnvloed door dit probleem.
Om dit probleem te verhelpen, kunt u hulpprogramma's voor het kopiëren van bestanden gebruiken die geen gebruik maken van cachebeheer (gebufferde I/O). U kunt dit doen met behulp van de ingebouwde opdrachtregelprogramma's die hieronder worden vermeld:

robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J

of

xcopy \\someserver\someshare c:\somefolder /J

Er wordt aan een oplossing gewerkt en er zal een update worden gegeven in een toekomstige release.
IT-beheerdersUpdates die op 14 februari 2023 of later zijn uitgebracht, worden mogelijk niet aangeboden vanaf sommige Windows Server Update Services (WSUS)-servers voor Windows 11 versie 22H2. De updates worden gedownload naar de WSUS-server, maar worden mogelijk niet verder doorgegeven aan clientapparaten. Betrokken WSUS-servers zijn alleen servers met Windows Server 2022 die zijn bijgewerkt van Windows Server 2016 of Windows Server 2019. Dit probleem wordt veroorzaakt door het onbedoeld verwijderen van vereiste Unified Update Platform (UUP)-MIME-typen tijdens de upgrade naar Windows Server 2022 van een eerdere versie van Windows Server. Dit probleem kan van invloed zijn op beveiligingsupdates of functie-updates voor Windows 11 versie 22H2. Microsoft Configuration Manager wordt niet beïnvloed door dit probleem.
Raadpleeg Bestandstypen toevoegen voor Unified Update Platform on-premises om dit probleem te verhelpen.

We werken aan een oplossing en geven een update in een aanstaande release.
Alle gebruikersNa de installatie van deze of latere updates worden Windows-apparaten met sommige ui-aanpassingsapps van derden mogelijk niet opgestart. Deze apps van derden kunnen fouten veroorzaken met explorer.exe die meerdere keren in een lus kunnen worden herhaald. De bekende betrokken apps voor ui-aanpassing van derden zijn ExplorerPatcher en StartAllBack. Deze typen apps maken vaak gebruik van niet-ondersteunde methoden om hun aanpassing te realiseren en als gevolg hiervan kunnen onbedoelde resultaten opleveren op uw Windows-apparaat.
U wordt aangeraden een app voor het aanpassen van de gebruikersinterface van derden te verwijderen voordat u deze of latere updates installeert om dit probleem te voorkomen. Als uw Windows-apparaat dit probleem al ondervindt, moet u mogelijk contact opnemen met de klantondersteuning voor de ontwikkelaar van de app die u gebruikt. Als u StartAllBack gebruikt, kunt u dit probleem mogelijk voorkomen door bij te werken naar de nieuwste versie (v3.5.6 of hoger).

We zijn momenteel bezig met het onderzoeken en zullen een update geven wanneer er meer informatie beschikbaar is.Hoe u deze update kunt downloaden​


Vóór installatie van deze update


Microsoft combineert de meest recente onderhoudsstackupdate (SSU) voor uw besturingssysteem met de meest recente cumulatieve update (LCU). Zie Servicing stack updates and Servicing Stack Updates (SSU): Veelgestelde vragen voor algemene informatie over SSU's.

Deze update installerenUitgebracht viaBeschikbaarVolgende stap
Windows Update en Microsoft UpdateJaGeen. Deze update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd vanuit Windows Update.
Windows Update voor BedrijvenJaGeen. Deze update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd vanaf Windows Update in overeenstemming met geconfigureerde beleidsregels.
Microsoft Update-catalogusJaAls u het zelfstandige pakket voor deze update wilt downloaden, gaat u naar de website Microsoft Update-catalogus.
Windows Server Update Services (WSUS)JaDeze update wordt automatisch als volgt gesynchroniseerd met WSUS als je Producten en categorieën configureert:

Product: Windows 11

Categorie: Beveiligingsupdates


Als u de LCU wilt verwijderen

Als u de LCU wilt verwijderen nadat u het gecombineerde SSU- en LCU-pakket hebt geïnstalleerd, gebruikt u de opdrachtregeloptie DISM/Remove-Package met de naam van het LCU-pakket als argument. U kunt de pakketnaam vinden met behulp van deze opdracht: DISM /online /get-packages.

Het uitvoeren van Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) met de schakeloptie /uninstall op het gecombineerde pakket werkt niet omdat het gecombineerde pakket de SSU bevat. U kunt de SSU niet verwijderen uit het systeem na de installatie.

Bestandsinformatie


Download de bestandsinformatie voor cumulatieve update 5023706 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van deze update.


Download de bestandsinformatie voor SSU - versie 22621.1344 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van de onderhoudsstackupdate.


Bron:
 
Administrator
Teamlid
Deze update gaf na herstarten een probleem.
Het upgraden bleef op 0% staan.
Na een half uur vond ik het welletjes en drukte de laptop uit.
Weer aangezet en de update liep nu van 0 tot 30%.
Daarna automatisch opnieuw opstarten en de update kwam tot 100% en daarna kwam de desktop!
 
PCS Lid
Op mijn ruim 10 jaar oude pc verliep deze update zonder problemen. Ik vind het wel leuk dat Windows 11 een schatting geeft over hoe lang het installeren van een update duurt. De schatting van Windows was 4 minuten, maar in werkelijkheid duurde het slechts 3 minuten voordat deze update geïnstalleerd was en Windows 11 weer volledig opnieuw was opgestart.
 
Administrator
Teamlid
Ik vermoed dat er een conflict was met de update voor Realtek.
Die kreeg ik ook in Windows 10 erbij, maar daarin had ik geen enkel probleem met de updates.
 
Bovenaan Onderaan